BalkansPress

Dobro došli!

U studiju emsiije Jutarnjeg programa koji vode Jovana Joksimović i Srđan Predojević juče se dogodio totalni haos.

 

Tema je bila uzgajanje činčila nehuman biznis ili je to posao od kojeg Srbija ima korist.

Haos u studiju

*Haos u studiju • TV Prva / screenshot

Kako je udruženje odgajivača činčila pozvalo na ukidanje odredbe zakona kojom je planiranazabrana uzgaja tih krznašica kod nas, a sa druge strane mnoga udruženja za zaštitu životinja podržala propis koji bi trebalo da stupi na snagu 1. januara 2019. godine, voditelji su pozvali šeficu grupe za dobrobit životinja Ivanu Lazić, Snježanu Milosavljević iz udruženja odgajivača činčila, kao i direktora organizacije "Orka" Elvira Burazerovića.

Jovana i Srđan sa gostima emisije

*Jovana i Srđan sa gostima emisije • TV Prva / screenshot

Gospođa Lazić prva je dobila reč i rekla da integracija u Evropskoj uniji od njene grupe zahteva da izvrše izmenu i dopunu zakona o dobrobiti životinja u cilju transpozicije propisa i da je zakon usvojen 2009. godine, ali da se od tog zakona su usvojene i neke nove uredbe.

 

Ovo se nije svidelo gospođi Milosavljević, koja je momentalno odbrusila Lazićevoj.

Srđan, Danilo i Jovana

*Srđan, Danilo i Jovana; TV Prva / screenshot

- Tema je uzgoj, a ne zakon - rekla je Snježana, a potom dodala da je skinut predlog iz 2009.

Došlo je do pravog haosa, jer je Snježana tvrdila da ima sve dokaze da legalno radi svoj posao.

U ovo se umešao i gospodin Burazerović, koji je rekao da je uzgajanje životinja "prljava industija" i koja zagađuje okolinu, a Milosavljevićeva je nastavila, "Čime to zagađuje okolinu?", a dost joj je odgovorio "leševima".

Jovana i Srđan

Usledila je prava rasprava i "razbacivanje" papirima i podacima, a čak u jednom momentu, a gospodin je zamolio Jovanu i Srđana da umire gospođu kako bi nastavio sa govorom.

- Molim vas, stvarno - rekla je Jovana, ali to nije smirilo gospođu.

Ovo "razbacivanje" podacima i svađa gostiju u jednom momentu nasmejalo je Srđana, u kojeg je kamera bila uperena dok mu je gošća "bacala" pipir po papir u ruku.

Jovana je jedva uspela da odjavi ovaj deo emisije, te zamolila kolegu Danila, koji je bio na terenu da počne sa uključenjem, jer je u studiju pravi haos.

(BalkansPress / pulsonline.rs)

Scroll to top