BalkansPress

Dobro došli!

Vladimir Ilić Ila, reper i hiphoper, inače sin Milovana Ilića Minimaksa, retko se danas pojavljuje u medijima.

Ipak, u velikom intervjuu za Balkan Info, Ila je bez dlake na jeziku, otvoreno progovorio o svemu sa čim su se suočili on i njegova porodica. Ispričao je o tome kako su mnogi napustili Minimaksa u najtežim trenucima, o svom prijateljstvu sa braćom Lukom i Nikolom Bojović, kao i o Karleuši, Ceci, Arkanu...

 

O MINIMAKSU 

Ćaletu sam govorio da ima osobinu koja mu je ujedno i mana i vrlina - bio je dobar čovek. I eto danas ga niko i ne spominje. Greota. On je pre svega bio novinar i humorista. Posle je počeo da radiju eimsije "Tup tup" i "Mini maks" - minimalno razgovora, maksimalno muzike. Tako je on i dobio nadimak Minimaks.

E posle kreće da radi na televiziji sa emisijama "Minimaksovizija" i "Maksovizija". Inače malo ljudi zna da je njegova želja bila da bude sportski komentator. Hteo bih jednog dana da kad odem u penziju radim kao fudbalski komentator.

O OČEVOJ BOLESTI

On se ovde šetao po svim bolnicama. Vodili smo ga sestra i ja. A u isto vreme mi je majka bila bolesna. Saznao sam sve o svim bolnicama u Beogradu. Ćale je bio jako bolestan, imao je cirozu jetre... hepatitis. Trebalo je da se transplantacija jetre uradi ovde u Srbiji ali tadašnji ministar zdravlja, ne znam kako se zove, nije to dozvolio.

Mi smo imali aparate za transplantaciju tada na VMA a ačovek koji bi to uradio je bio u Kliničkom centru. E sad da dovedete čoveka iz Kliničkog na VMA da to uradi, ili obrnuto, trebala je dozvola ministarstva ali ministar to nije dao. Onda je on čekao na operaciju u Italiji i eto...

Jedina ako mogu tako da kažem dobra stvar u svemu tome je što su zajedno tišli na onaj svet. Majka je umrla u decembru 2004. a ćale u februaru 2005. Mnogo su se voleli... On nije znao da je ona umrla.

 

O LAŽNIM PRIJATELJIMA

Niko kome je Minimaks pomogao nije posle pomogao njemu kad mu je bilo najteže.

O tome govori podatak da sam, kada je mama umrla, dobio duplo više telegrama nego kada je ćale umro. Jer mama kada je umrla, tata bi video te telegrame da je izašao iz bolnice. Onda kad je tata umro ko je imao da vidi te telegrame... Svi su samo iščezli, a kuća nam je bila puna 24 sata dok je otac bio živ.

PROČITAJTE: Neženje iz Niša "zapucale" u Rusiju po neveste: "DOŠLO NAS JE 50 MUŠKARACA, A TAMO NI 10 RUSKINJA"

O BIG LALETU

Big Laleta sam gledao kao drugog ćaleta. Kad nekog volim, volim ga, kad nekog mrzim mrzim ga. On se nikad čovek nije javio. Naljutio se na mog ćaleta jer ovaj nije sredio da ponovo bude na Pinku. A njega jednostavno nisu hteli tamo.

A ćale ga je ovako vukao svuda, hteo da mu učini jer je imao tri sina a to mu je jedini posao bio. Ma ja sam Big Laleta hteo da prebijem al gde da bijem čoveka koji može otac da mi bude.

 

O KARLEUŠI, CECI, ARKANU I ŠAMARU

Jelena Karleuša je tvrdila da je Arkan šamarao Minimaksa. Tad sam se i zakačio sa njom i rekao sam joj da sisa kur.c i da je za mene mrtva. Ceca se kune da nije bilo tako. Neverujem da bi to Arkan to uradio. Bio je šmeker. Ja mislim da nije to uradio.

Pre jedno 6-7 godina me je Ceca jedno veče pozvala. Reko otkud ona. Tad mi se zahvalila što sam stao na njenu stranu. I ona mi je rekla tada da to Arkan nije uradio.

Arkan je voleo ne zajebane buđave sireve pa je ćale uvek kad bi otišao u Francusku nakupovao bi te sireve za Željka.

PROČITAJTE: NAJNOVIJA JEZIVA SVEDOČENJA O ŽUTOJ KUĆI: Priprema, pucanj u glavu, pa POD NOŽ, A bogataški helikopteri čekaju... (UZNEMIRUJUĆE)

O RIJALITIJU

Mene su zvali u skoro sve rijalitije. Ali ja sam iz nekog drugog sveta. Ja sam normalan po tom nekom pitanju ali sa s druge strane i lud... Neko da me tamo iznervira ubio bih ga tamo odmah, uzeo bih nož i izbo bih nekog...

Da mi neko uradi ko ona što pogodi onog dečka šoljom u glavu. Nisam ja za to da idem tamo da te neko psuje, vređa, pominje mrtve roditelje...

 

O ĐUSU - OD NAJBOLJEG PRIJATELJA DO KRVNOG NEPRIJATELJA

Đus i ja smo bili najbolji drugari. A on me je debelo zajebao. On je meni danas krvni neprijatelj. Svaka čast njemu što je uzeo pare i da su mu svi živi i zdravi ali je on mnogo loša osoba.

Zajedno smo otovorili radnju, to je bila moja ideja, da prodajemo majice i tome slično... I dok je on bio u Farmi ja sam se dogovorio sa njegovom devojkom. I kad smo otovorili radnju posle par dana smo se zakačili, i on je hteo da mi to zatvorimo. Nije hteo da radimo više. A prvi radni dan smo imali pazara ko da smo radili mesec dana. I on odlučio da me isključi iz posla. I u tri ujutru me zove i kaže da on hoće da uzme robu i da ode iz tog zajedničkog posla. I on se popišao po meni. Ja sam mu rekao da mi to ne radi i dam i je lošije nego kad su mi roditelji umrli... Ali on je ostao pri tome. I glupo je špto ovo pričam na TV ali sam hteo da ga prebijem. Hteo sam da mu nanesem ozbiljne teške telesne povrede.

*foto: Printscreen/Happy

O PRIJATELJSTVU SA BRAĆOM BOJOVIĆ

Svi kažu da je tih devedesetih bio Arkan najjači ali zna se ko je kralj - Luka Bojović. Njega poznajem i Nidžu pokjnog sam poznavao. Luka je za mene broj jedan.

Tih devedesetih su svi bili krimosi. I poznavao sam mnoge.

PROČITAJTE: Mala Novosađanka je svojim imenom privukla mnogo pažnje: Njen tata je objasnio zašto su izabrali baš to ime i kako će im se zvati sin

Luku i Nikolu znam iz kraja. Ja sam tu na Čuburi živeo ceo život. Sa Nidžom sam bio ultra dobar. Luka je bio i ostao jedan potpuno normalan momak. Kad je Nikola ubijen baš sam se bio smorio. Video sam ga mesec dana pre ubistva i tad smo razmenili brojeve telefona. I dalje mi stoji u telefonu njegov broj.

(BalkansPress / Kurir.rs / Balkan Info)

Scroll to top