Od premijernog prikazivanja filma “Montevideo, Bog te video!” prošlo je nešto više od osam godina, međutim tokom brojnih repriza gledaoci su imali priliku da se po ko zna koji put upoznaju sa ovom istorijskom pričom. Pored glumca Miloša Bikovića koji tumači lik Tirketa, zaštitni znak filma je mali Stanoje, odnosno Predrag Vasić.

PROČITAJTE: ĐOKOVIĆ PRIZNAO ONO ZA ŠTA SU GA OPTUŽIVALI: To je istina, ali nisam jedini, saterali su nas u ćošak!

Krhki dečačić koji je za vreme snimanja filma osvojio srca publike mnoge je svojim monolozima dovodio do suza. Imao je tada svega jedanaest godina, a danas je završio srednju školu i nastavio da se bavi glumom. Međutim, pojedini detalji iz njegovog života su malo poznati.

 

Naime, njegova porodica je tokom devedesetih godina prošlog veka bila primorana da proda kuću u Gnjilanu u preseli se u Beograd. U to vreme, Predrag počinje da snima filmove i sa svega šest godina pojavljuje se u francuskom filmu “Largo Winch” gde je kadar delio sa Predragom Mikijem Manojlovićem i Rašom Bukvićem, a potom je nastavio da radi na još nekoliko domaćih ostvarenja. U to vreme pohađa školu glume, ali najveći slavu postiže u filmu “Montevideo”.

U intervjuu za “Blic” pre godinu dana Predrag je ispričao da je usled teške porodične situacije honorare od filma davao porodici kako bi imali za život.

- Većinu tih para, pošto smo mi došli sa Kosova pa smo živeli u jednoj dvosobnoj kućici, sam dao mojima za renorviranje doma. Malo sam njima pomogao, a malo ostavio sebi za školovanje. Nisam se preterano bahanalisao jer nisam taj lik. I sećam se da sam od tog honorara kupio bratu telefon - izjavio je Vasić za “Blic” i dodao da nije verovao da će postati poznat.

 

- Mislio sam da će me brzo zaboraviti, ali nije tako, ljudi me prepoznaju, govore mi da sam porastao. Nedavno mi je jedna žena u prevozu rekla da je zbog mene nekoliko puta plakala - rekao je Predrag.

Tokom snimanja nastavka stigao je da završi srednju školu, međutim pošto je bio u pubertetu reditelj Dragan Bjelogrlić uplašio se da neće sve ići zamišljenim tokom i da neće biti moguće verno dočarati lik Stanoja.

 

- Osmi razred, drugo polugodište, spremam se za prijemni. Bili smo na Tenerifima mesec dana, onda su me mlađi glumci preslušavali za testove. Štaku su mi produžavali najmanje pet puta jer sam bio u pubertetu i stalno sam rastao. Bjelu je u jednom momentu bio strah da neću njega da prerastem, te mi je zabranio da rastem i smanjivao obroke tokom pauze - kroz osmeh je ispričao mladi glumac i dodao:

- Upisao sam fakultet, druga sam godina glume, radim u pozorištu, pustio sam bradicu, malo sam porastao - opisao je Stanoje. Danas je vatreni navijač “Crvene zvezde”, igra u nekoliko predstava, dobio je angažman u jednom komadu u Narodnom pozorištu, a u pregovorima je za još brojna ostvarenja iz sveta kinematografije. Studira na Fakultetu dramskih umestnosti u klasi profesora Dragana Varagića, a još njegovih novijih fotografija pogledajte u galeriji.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top