Elma Elfić Zukorlić je druga supruga Muamera Zukorlića, muftije u Srbiji s kojim je u legitimnom braku dobila četvoro dece. Ona uspešno vodi prvi privatni vakuf univerzitet u Srbiji.

U intervjuu je odgovarala na razna pitanja u vezi sa modom i brakom, a evo šta rekla šta je ono što ne sme da nosi.

*FOTO: FILIP PLAVČIĆ

"Muslimanka može da prati modu sve dok ona ne urušava osnovne šerijatske principe odevanja, a to je da odeća nije prozirna i tesna. Ja volim modu, ali je ne pratim slepo. Izgradila sam svoj stil i trendove pratim isključivo u onoj meri u kojoj smatram da meni to pristaje. Chanel i Dior imaju linije koje jako volim, tim pre što odlikuju ukus moje majke, tako da sam uz ove brendove rasla i imam neke njihove komade. Ali veoma cenim i domaće dizajnere i često kupujem njihove modele. Među njima su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić.

 

Elma se inače bavi menadžmentom na Univerzitetu u Novom Pazaru, a na pitanje da li je od muža tražila dozvolu da radi van kuće, kaže:

Suprug mi je bio najveća podrška kada sam osnovala svoju firmu i moram priznati da je u teškim trenucima, kada sam htela da odustanem, imao više
vere u mene nego ja sama. Ako to smatrate dozvolom – da, dobila sam je sa prvom idejom koju sam mu izložila.

*FOTO: FILIP PLAVČIĆ

Što se tiče braka sa muftijom, Elma kaže kako je njihov brak zasnovan na versko-šerijatskim principima i kao takav privlačio je veliku pažnju.

PROČITAJTE: "OD MENE NEĆE DOBITI NIŠTA" Lukas poručio izvršiteljima da NEMA KUĆU i otkrio srž problema sa Marinom Tucaković

 

"Danas, kao roditelji četvoro dece, vodimo sasvim normalan porodični život, posvećeni deci i poslovima kojima se bavimo. Deca nam daju posebnu dinamiku i pružaju veliku radost. Posebno osveženje nam je najmlađi sin. U tom smislu, atrakcija su samo ljubav i poštovanje koje smo uspeli da negujemo i održavamo istim intenzitetom punih 14 godina", a na pitanje kako bi reagovala kada bi njen suprug tražio dozvolu za treći brak kaže:

*FOTO: DADO ĐILAS

"Rekla bih mu da prati svoje srce. Srcu se ne može narediti. Ljubav postoji ili je nema. U tome se i ogleda sloboda o kojoj smo pričali na početku. Šta bi u tom trenutku bilo u mom srcu, zaista ne bih mogla ni teorijski da razmotrim. A iza tog eha stajao bi i moj odgovor", zaključuje Elma.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top