Severina Kojić ne može da ostane trudna sve dok je bolesno mršava! Pevačica, koja je sa svojih 46 kilograma na ivici anoreksije, pod hitno mora da nabaci koji kilogram ukoliko želi da dobije potomstvo sa suprugom Igorom Kojićem.

Hrvatska pop zvezda, koja je nedavno šokirala javnost fotografijama sa Maldiva na kojima je "kost i koža", treba da dobije barem desetak kilograma kako bi joj normalno funkcionisali polni hormoni.

 

Poznati beogradski nutricionista Jovana Srejić objašnjava zbog čega Seve mora pod hitno da počne da jede ako želi da zatrudni.

- Veoma je opasno za ženu kada joj usled premršavosti sadržaj telesne masti padne ispod osam, jer je onda onemogućen rad polnih hormona. A kada oni ne funkcionišu kako treba, nema ni redovnih menstruacija i ovulacije i dolazi do hormonskog disbalansa. Osoba ne može da zatrudni u tim uslovima.

*Instagram/Severina

- Vidim da je sada neki trend biti premršav, ali to nikako ne valja. Kasnije se sve to odražava na zdravlje. Premršavoj osobi pada imunitet i stalno ima problem sa hormonima. Sa malim unosom hrane vi ne dobijate ni minerale ni vitamine, a to je nedopustivo.

 

Naša sagovornica smatra da je rizično da žena bude nedovoljno uhranjena, kao što je to slučaj sa Kebinom snajkom.

*Instagram/Severina

-Nutricionisti više ne izračunavaju idealnu težinu jer ona zavisi od više faktora. Ako uzmemo u obzir da je Severina visoka 171 centimetar, za nju bi opseg kilaže trebalo da bude između 54 i 72 kilograma. Hajde da kažemo da nikako ne bi trebalo da je mršavija od 54 kilograma. Naravno, procena stanja uhranjenosti se vrši i na osnovu drugih parametara, ali je veoma važno da sadržaj telesnih masti kod žena nikako ne bude ispod osam odsto zbog sinteze polnih hormona - zaključuje Srejićeva.

Sa Igorom išla u Prag na vantelesnu

*Foto: Instagram.rs

Severina i Igor Kojić već mesecima pokušavaju da dobiju zajedničko potomstvo. Jesenas su boravili u Pragu u jednoj od najsavremenijih klinika, gde su se raspitivali o proceduri za vantelesnu oplodnju. Pop pevačica ima sedmogodišnjeg sina Aleksandra iz veze sa Milanom Popovićem, ali joj je velika želja da dobije naslednika i sa sadašnjim suprugom.

(BalkansPress / Izvor: Informer.rs)

Scroll to top