Srpski teniser Laslo Đere nedavno je praktiično preko noći postao miljenik nacije, kada je trijumfovao na ATP turniru u Rio de Žaneiru, a ova titula donela mu je skok na 37. poziciju na svetskoj rang listi. Đere je ovim podvigom potvrdio da je sportista na koga Srbija može da računa u budućnosti i da ga tek čeka briljantna karijera.

 

Uprkos tome što većini nacije deluje kao da je Laslov uspeh iznikao ni iz čega, istina je daleko drugačija - njegov put je bio trnovit, naporan, neizvestan i obojen ličnim tragedijama. Naime, ovaj 23-godišnjak iz Sente karijeru je započeo kao dečak vežbajući u staroj fabričkoj hali, ali talenat i predan trud doveli su ga na zasluženo mesto.

View this post on Instagram

A post shared by Laslo Djere (@lacidj_95) on

Teniser je prošao i kroz pravu porodičnu dramu - izgubio je majku Hajnalku kada je imao samo 17 godina, a pre samo dva meseca preminuo je i njegov otac koji ga je i uveo u svet tenisa. Oboje su umrli od kancera, a Laslu je kroz život najveća podrška bila i ostala sestra Judit.

View this post on Instagram

Montenegro baywatch

A post shared by Tamara Pavicevic (@pavicevic_tamara) on

Još jedna dama je u svakom trenutku uz Lasla - njegova devojka Tamara Pavićević, koja sa ponosom često objavljuje njegove fotografije na društvenim mrežama i bodri ga svim snagama. Ova lepotica dolazi iz sportke porodice, njen otac je poznati crnogorski košarkaški trener Mihailo Pavićević, a upravo ona najbolje razume neprolaznu bol mladog tenisera, jer je i sama u detinjstvu ostala bez majke.

 

Atraktivna brineta u rukama ima dve fakultetske diplome, aktivno se bavi modnim dizajnom, a interesuju je i društvene mreže, pa je posvećena i blogovanju, te snimanju videa za svoj Jutjub kanal.

Tamaru na Instagramu prati više od 25.000 ljudi, a ona je vrlo ažurn, pa gotovo svakodnevno izacuje različite fotografije, a rado svojim pratiocima daje savete o lepoti, modi, fitnesu... Nedavno je sve dirnula i emotivnom objavom koju je posvetila upravo Laslu, istakaviši koliko je ponosna na njega, ali i da ima najboljeg dečka na svetu.

"Ne postoji dovoljno jaka reč koja bi mogla da opiše tvoju snagu, volju i želju. Pravi si primer kako se svaki trud isplati i kako nikada ne treba stati, pa čak i kada je najteže. Posle svake kiše uvek dođe sunce. Količina snage koju poseduješ za uspehom mi je samo motivacija, i ne samo meni već svima. Srbija možda ima drugog najbolje plasiranog igrača sveta, ali ja imam najboljeg dečka na svetu, koji je prvi plasirani u mom srcu", poručila je Tamara svom izabraniku na Instagramu.

Scroll to top