BalkansPress

Dobro došli!

Supruga pokojnog pevača Gordana moći će da dobija penziju pokojnog pevača, koju je sam uplaćivao, tek nakon završene papirologije u Nemačkoj. Kako saznajemo, njeno mesečno primanje će biti od dve do tri hiljade evra.

 

Porodica pevača Šabana Šaulića čeka da im nemačko tužilaštvo dostavi umrlicu pokojnog pevača kako bi mogli da tuže Turčina, a u međuvremenu Šabanova udovica pati u četiri zida. Porodica Šaulić rešila je da pokrene privatnu tužbu protiv Turčina Alsina Leventa, koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao pevač Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić. Međutim, da bi pokrenuli taj postupak, moraju da dobiju umrlicu Šabana Šaulića.

*FOTO: RAJKO RISTIĆ / RAS SRBIJA

Dostava umrlice blokira i penziju koju bi Šabanova udovica trebalo da prima, a koju je on uplaćivao za života.

 

-Tužilac u Nemačkoj treba da izda potvrdu o Šabanovoj smrti da bi porodica mogla da obavi sve obaveze koje ih čekaju. Prvenstveno treba da se reši pitanje naplate osiguranja, a zatim i Šabanova penzija, koja će iznositi oko 2.000 evra. Takođe, porodica ima u planu da podnese privatnu tužbu protiv Leventa, a zasad se raspituju šta njemu sleduje po službenoj dužnosti, a za šta oni mogu po privatnoj tužbi da ga gone. U svakom slučaju, dok ne stigne umrlica, ruke su im vezane. Da se Šabanova smrt nije tretirala kao diplomatska stvar, na njegovu sahranu bi porodica još uvek čekala, i to samo zbog te potvrde. Užasno im smeta što toliko dugo čekaju na to - navodi za “Scenu” kućni prijatelj porodice Šaulić.

*FOTO: Z. ILIĆ / RAS SRBIJA

Pored poteškoća oko papirologije, Šabanova udovica Gordana Šaulić se bori i dalje sa tugom koju oseća nakon što je izgubila voljenog supruga, sa kojim je bila u braku 43 godine. Goca, kako navode njeni bližnji, Šabanovim odlaskom je izgubila i deo sebe jer su bili nerazdvojni dugi niz godina.

 

-Svima je i dalje teško, ali Goci je najteže. Gocin se život vrteo samo oko Šabana. Od njene 16. godine je s njim bila. Od trenutka tkad se probudi, pa sve dok ne zaspi ona se bavila Šabanom i sad joj sve ovo teško pada. Loše je, pije i dalje lekove za smirenje. Ne spava noću. Mnogo joj je teško jer su njih dvoje bili mnogo vezani. Iz kuće ne izlazi jer još uvek nema snage da sa prolaznicima priča o Šabanu. S druge strane, njoj je baš kod kuće tužno jer je kuća podseća na njega. Gde god da se pomeri, sve je podseća na njega, samo o njemu priča. Bila je to velika ljubav, zato je i tuga takva - navodi naš sagovornik i dodaje:

-Dolaze svi svaki dan Ilda, Sanela, Mihajlo, njihovi partneri, dve, tri bliske drugarice, trude se da je ne ostavljaju mnogo samu. Teško joj je što bar nema te papire da završava tehničke stvari i da tako malo skrene misli, ali šta je, tu je - završava naš izvor.

*FOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA

Porodica preminulog pevača Šabana Šaulića, kako navode pojedini mediji, od privatne tužbe mogu da dobiju novčanu naknadu od oko 300.000 evra, a od osiguranja čak pola miliona evra.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top