Snežana Savić osvrnula se na život i karijeru i otkrila da žali zbog pojedinih odluka, ali da je zaključila da se uprkos svemu u svojoj koži oseća odlično i da proživljava srećne trenutke kako na sceni tako i u porodičnom životu.

- Žao mi je što nisam rodila još dece, ali nisam želela da mešam autore - ovako glumica i pevačica opisuje svoju odluku da ćerka Anita koju je dobila u braku sa rediteljem Dragoslavom Lazićem, ostane jedinica, a onda je i obrazložila.

PROČITAJTE: MEDVEDEV U SRBIJU NE DOLAZI SAM: Ovo je njegova supruga Svetlana, uticajna žena IZ SENKE! (FOTO)

 

- Moja želja nije bila da imam samo jedno dete. I s ovog aspekta mi je žao što sam ostala na jednom. Međutim, uvek sam mislila da ukoliko već nije opstao moj brak sa Lazićem ne bi trebalo da se upustim u majčinstvo sa nekim drugim, zbog Anite. Plašila sam se kako bi to ona doživela i loših posledica koje bi to moglo da prouzrokuje. Nisam htela da joj stvaram konfuziju. Trudila sam se da moje dete bez obzira na moj rastanak od njenog oca raste zdravo uz prisustvo oba roditelja. Nikada o njenom ocu nisam govorila ništa loše - kaže Snežana, koja to što je ostala sama pripisuje sudbini:

*FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

- Tako se desilo. Ne znam da je neka lepotica baš mnogo srećna. Možda je to neki usud lepote.

Ipak, veliku sreću Snežana je doživela s rođenjem i odrastanjem unuke Nine, koja danas ima sedam godina. Glumica ne krije da bi je ćerka i zet obradovali vešću o proširenju porodice.

 

- Ne želim, a i nemam pravo da se mešam u Anitinu odluku o majčinstvu. Osećanja koja gajim prema unuci Nini su neuporediva sa nečim drugim. Sa njenim rođenjem sam dobila duplu krunu, i kao mama i kao baka. Jedva čekam da provodimo vreme zajedno. Smejemo se nas dve mnogo, idemo u pozorište i igramo se. Nina voli da oblači moje stvari i da se sređuje, dok Anita nije bila takva damica kao ona. Kažu da je ona moja naslednica. Anita je bila drugačija, ali sam to poštovala kao individualnost. Ima i očeve osobine, što je normalno. Ona je uvek bila odličan učenik, a danas je uspešna mlada žena. Ima veliki intelektualni kapacitet i ponosna sam nju.

*FOTO: MARINA LOPIČIĆ

PROČITAJTE: SRPSKA PEVAČICA KRILA U SVOM STANU CEO ARSENAL ORUŽJA ZA LIKVIDACIJU: Rada zavarala CELU ESTRADU, a na Instagramu delila fotke sa Lukasom, Jalom, Bubom... (FOTO)

Nagrade koje je dobila tokom muzičke karijere duge skoro 40 godina za Snežanu Savić uvek su bile i potvrda da nije pogrešila što je postala pevačica iako otvoreno kaže da je sanjala o glumačkim rolama. Još tokom studija Snežana je volela da zapeva u dobrom društvu s prijateljima sa klase, ali i da bi zaradila.

- Moja klasa sa glumačke akademije bila je veoma muzikalna, tu su bili: Laza Ristovski, koji je svirao, Bogdan Diklić, koji je svirao bubnjeve, Radoš Bajić, koji je svirao i pevao, pokojna Zlata Petković, Ljilja Stjepanović i ja smo pevale. Bili smo skromnog imovinskog stanja, a svi su bili iz unutrašnjosti, osim Ljilje i mene, pa su morali da rade nešto tokom studija. I nama dvema je značio taj novac. Nisam ni sanjala, ni slutila da će muzika ostati da bude moj poziv. U iščekivanju prave uloge ja sam pevala. Međutim, uvek sam verovala da je to samo moje usputno zanimanje koje ću brzo ostaviti - iskrena je Snežana.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top