Pevač narodne muzike i autor mnogobrojnih hitova Milanče Radosavljević (74), koji živi pored Obrenovca, u mladosti je doživeo kliničku smrt. 

PROČITAJTE: 

Naime, kako prepričavaju meštani, svoje krive i neuobičajeno raspoređene prste Milanče tumači nesretnim slučajem koji je po mnogo čemu nelogičan. Njegove kolege, a i meštani gde živi pričaju da ga je grom udario u drvo ispod kojeg je sedeo.

  

Doživio je kliničku smrt, ali ga je porodica ispratila na večni počinak i sahranila ga zajedno sa harmonikom.

*Foto: Printscreen / Youtube

Grob je međutim otkopan kako bi uzeli harmoniku i tom prilikom pljačkaši grobova su ga pronašli živog. Nastala je prava pometnja. Njegov otac je tražio sudionike tog događaja da bi ih nagradio, ali nikada se niko nije javio.

Pevač narodne muzike je, sa druge strane, ostao živ i zdrav, ali sa određenim posledicama od udara groma. Nekim čudom ga je profesor muzike primio na časove harmonike s obzirom da je imao nepravilno raspoređene prste na rukama, što je upravo posledica udara groma. Milanče je ubrzo počeo da peva po kafanama, bio je izuzetno tražen, a u jednoj ga je čak spazio Aca Stepić, koji je predložio da Milanče izda disk.

 

Oženjen je, ima dvoje dece i četvoro unučadi. Sin mu svira harmoniku, a ćerka je završila odsek klavira i radi kao profesor u muzičkoj školi "Stanković" u Beogradu. Sebe smatra srećnim i zadovoljnim čovekom.

"Moja lična dužnost je da pevam mom narodu u našem melosu koliko ja to mogu i umem. Ni ja ne pevam uvek isto, nekad bolje nekad gore, znate... Ali, dajem koliko mogu da dam od sebe. A mi imamo prepoznatljiv melos. Mi se razlikujemo od Rumuna, od Bugara, od Mađara. Od svih se razlikujemo! Mi imamo svoju melodiju. Znamo mi šta pevamo", rekao je jednom prilikom on.

*Foto: Youtube / Screenshot

Milanče Radosavljević vlasnik je mnogih hitova "Pozdravi draga sina" i "Ti ode zauvek", "Ustala je majka rano", "Ti živiš negde daleko", "Dao bih ovo malo života", "Jedna žena plave kose", "Anđelija", "Ti ne znaš kako je mojoj duši", "Ti si htela i što nisi smela", "Za ljubav sam mladost dao", "Otišli smo ti ostade majko"...

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top