Advokat Nebojša Negić (63), suprug pevačice Dragice Radosvaljević Cakane, svojom „tojotom“ je krajem decembra prošle godine, u Sremčici u Beogradu, oborio pešaka Dragoslava Đorđevića (84), zvanog Sekirče, koji je tri nedelje kasnije preminuo.

PROČITAJTE: MONSTRUM IZ NOVOG SADA ZVERSKI TUKAO DEVOJKU Sramno se branio na suđenju: Udarao sam je peglom i tapkalicom za muve!

- Tog 24. decembra, vraćajući se s posla iz pravca Železnika prema Sremčici bio sam u kilometarskoj koloni, što je uobičajeno za taj deo grada u vreme od 15.30 sati. Kretao sam se Beogradskom ulicom, koja je centralna u Sremčici. Pošto sam bio u koloni, prosek brzine nije bio veći od 20-30 na sat i držao sam odstojanje - počinje priču pevačicin suprug i nastavlja:

 

- Oko 16.30 sam bio u tom delu ulice. Stao sam na pešačkom, propustili smo pešake i nekih 20-30 metara dalje, ne mogu sada tačno da procenim, sa leve strane sam osetio tup udarac i tek tada sam video senku, u deliću sekunde. Indikativno je da samo na tom mestu nije radila i dan danas ne radi lampa ulične rasvete. Uslovi za vožnju su bili izuzetno loši. Govorim o kiši, sumaglici, vidljivost je bila otežana, a nepregledna kolona išla je sa obe strane.

*FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ, DRAGAN KADIĆ, PRIVATNA ARHIVA

Negić kaže "da i danas ne razume zbog čega je pokojni baš na tom mestu pokušao nešto da uradi".

- Radi se o deliću sekunde, ne mogu da objasnim šta se desilo - kaže Negić i dodaje da je zakočio čim je osetio udarac.

- Brzina je bila vrlo spora i momentalno sam zakočio. Zaustavio sam se posle dva metra, koliko autu treba da se zaustavi. On je samo skliznuo sa haube i ostao pored auta, praktično je samo skliznuo. Nisam ga pregazio. Da li je u tom padu povredio glavu, ne znam - objašnjava advokat. Odmah se zaustavio Kako kaže, odmah je uključio migavce, izašao iz auta i držao čoveka u naručju dok nisu stigli Hitna pomoć i policija.

 

- Molio sam i vikao da zovu Hitnu pomoć. Policija je brže stigla, a Hitnoj je trebalo malo više, verovatno zbog gužve. Pokušao sam da uspostavim komunikaciju sa čovekom, bio je u polusvesnom stanju. Dok sam ga držao na rukama video sam da je stariji čovek. Niko mi nije rekao ko je, a ja ga ne poznajem - kaže Negić.

On naglašava da je zvao bolnicu čim se završio uviđaj.

- Raspitivao sam se za zdravstveno stanje, bio je živ. Molio sam Boga da tako i ostane. I posle sam zvao bolnicu, ali su me zamolili da više ne zovem jer nisam član porodice - završava Cakanin muž.

Alko-test: Nije imao alkohol u krvi

Negić naglašava da mu je policija ne mstu nesreće uradila alko-test. - Odmah sam bio alko-testiran, a aparat je pokazao da nemam alkohola u krvi - kaže on.

Negić: Sigurnost pešaka obezbeđena

Nebojša Negić ističe da su Grad i lokalna samouprava u poslednjih nekoliko godina uradili sve da obezbede sigurnost pešaka.

- Pre svega mislim na pešačke prelaze i svetlosnu signalizaciju, a pešaci nemaju potrebu da prelaze van zebri. Njih u toj ulici ima pedesetak i to na svakih 50 metara. Takođe, obezbeđeni su i trotoari - kaže Negić. Inače i stanovnici Sremčice su ispričali da u blizini mesta nesreće postoje čak dva pešačka, ali da većina pešaka bira da pretrčava kolovoz van njih.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs, J.Spasić)

Scroll to top