Pevačica Mica Trofrtaljka (Milica Ostojić) preminula je u 77. godini života, a kako je provela svoje poslednje dane otkriva njena bliska rođaka.

- Komšinica mi je saopštila da je Mica prekjuče preminula. Dugo je nisam viđala, a živela je tu u kraju. Ona je otišla u starački dom u Sokobanji, jer se nije osećala baš najbolje. Čeka se da joj dođe sin iz Francuske. Ćerka je svake nedelje išla u dom da je obilazi i posećuje. Baš je ovde svraćala pre neki dan i rekla da je Mica veoma loše. Bila je dementna i imala visok šećer - rekla je rođaka.

PROČITAJTE: "Idem kod starijeg čike, dodirivala sam ga, davao mi je novac“: Dnevnik devojčice (12) otkrio pedofila u Novom Sadu!

Ona je bila prepoznatljiva po svojim vrcavim muzičkim hitovima, ali i kratkoj ali fenomenalnoj ulozi u seriji "Lepa sela lepo gore".

 

Kada se spomene ime Mice Trofrtaljke mnogima odmah u sećanje naviru dvosmislene pesme kao što su "Davorike dajke", "I labavi ume da zabavi", "Predem vunu i kučinu", "Drž' se, ćerko, čvrstog kursa", "Rđavome kupcu i dlake smetaju" i mnogi drugi. Ipak, malo ko zna pevačicinu životnu priču.

Micino detinjstvo je bilo veoma teško i dramatično budući da je bez majke ostala kada je imala svega pet godina.

Njen otac se ubrzo ponovo oženio i dobio dvoje dece, koje je uglavnom Mica čuvala. Tokom odrastanja prisustvovala je mnoštvu svađa i fizičkih obračuna između oca i maćehe.

 

Njene pesme, uloge i detalji iz privatnog života će se sigurno dugo pamtiti.

Kakvo je vaše mišljenje o ovoj nesvakidašnjoj umetnici sa naših prostora?

Scroll to top