Književnica Isidora Bjelica, isprovocirana intervjuom voditeljke Olje Bećković, reagovala je na društvenim mrežama oštrim izjavama. Iako je izjavila da se neće, zbog bolesti, davati izjave, ipak je napisala status, kao odgovor na intervju Olje Bećković.

- Zgrožena sam ovim intervjuem, teška isključivost, bolest, vređanje koleginica voditeljki i što je najčudnije duboka vera da je baš ona ta umna glava koja moze da odredi sta je đubre a šta umetnost. Jeza totalitarizma. Jeza da se ovo objavi i da to Pajtić citira...Dobro da li neko u Srbiji čita šta ova zena i sa koliko mrznje govori, pa svaka starleta je punija ljubavi od nje. Pa svaki neškolovani nesrećnik u rijalitiju je dalje od mržnje nje. Glumica iz Kamiondžija i filmova Lepe Brene će uvoditi totalitarni red u kulturu šta sme u knjižaru, šta u biblioteku šta na tv? Ovo samo pokazuje da oni koji mrze, a misle da su intelektualci su mnogo inferiorniji i od prostitutke koja ne mrzi nikog. Sačuvaj me Bože ovakvog pseudoelitizma - poručila je Isidora. Pre toga, bila je nešto blaža u statusu.

 

 

I zaista dok god se budemo ucutkivali i povlacili pred onima koji mrze i sire zlobu bice jos vise mrznje i...

Posted by Isidora Bjelica on Sunday, September 6, 2015

Bjelica: Teror manjine

- I zaista dok god se budemo ućutkivali i povlačili pred onima koji mrze i šire zlobu biće još više mržnje i zlobe.. Izvinjavam se svima što sam zaćutala, naivno sam verovala da se ćutanjem i povlačenjem mržnja može smanjiti. Nažalost, od našeg prećutkivanja se bes i zloba onih bez ljubavi jos rasplamsava. I kao što ćutnja nije spasila nijednu ženu od porodičnog nasilja tako je i sa društvom. Ovu prelepu zemlju mržnjom teroriše manjina mrzilaca svega i svačega... Pričaću i pisaću do poslednjeg dana ma kako da je on blizu, a posle će pričati moje knjige. Volim vas beskrajno prijatelji moji, oprostite mi moje nepromišljenosti, ova strašna bolest me čini još osetljivijom....Molitva i za sve one udaljene od ljubavi koji u svemu osim sebi samima vide sve loše..Voli vas Vaša Isi

Bećković: Andrić i voditeljke

Na pitaje novinarke o pravljenju atmosfere o zabrani treš literature, "ili nekakve farme i parova, nego da ljudi jednostavno kažu - nećemo to da čitamo, nećemo to da gledamo?", Olja Bećković je odgovorila.
- E, tu smo mi u problemu. Ja pretpostavljam da je ideja urednika ovog panela ta ideološka priča da li treba da se objavljuju fašističke ili ne znam kakve knjige. Ali meni se ova druga stvar čini mnogo važnijom. Hajde mi da se dogovorimo sa tim ozbiljnim knjižarima da ne može na istom mestu da se prodaje Andrić i neka od onih voditeljki, ili šta znam. To drugo nije knjiga, to stavi u samoposlugu, na kiosk, gde hoćeš, ali u knjižari ne može da stoji.

(Izvor i foto: Kurir.rs)

Scroll to top