- Moj heroj je pobedio i treći put. On je moj šampion sa jakim umom i velikom voljom - rekla je za „Blic” zgodna dizajnerka pošto je na društvenim mrežama objavila dirljivu fotografiju iz bolnice na kojoj ljubi u glavu tek operisanog Janka.

Nakon što je dva puta operisao tumor koji je zahvatio tri četvrtine pete na njegovoj levoj nozi, Janko je morao da se podvrgne još jednoj operaciji. Očajanje, strpljenje i brigu sa njim je delila Biljana, sa kojom je skoro deset godina. Saznanje da će nakon što se uspešno vratio na teren i učestvovao na dva prestižna turnira morati opet da se odrekne tenisa strašno ga je pogodilo. Ni Biljana ni Janko nisu želeli da jadikuju nad sudbinom, već su se obratili najboljim lekarima čim su saznali da Janko iz kolena mora da odstrani izraslinu koja mu zadaje probleme.  

 

- Janko se operisao na privatnoj klinici u Ofenbahu. Dok je operacija trajala, Biljana je strepela da li će sve ispasti kako treba i da li će on izdržati. Olakšavajuća okolnost je bila ta što su u Nemačkoj Tipsarevići kao kod svoje kuće, budući da Jankov ceo tim, na čelu sa trenerom Dirkom Hodrofom, živi u Bad Homburgu. Oni su i smešteni kod Dirka, koji je Janku kao brat ili roditelj - kaže Jankov prijatelj.

Njihovi najbliži za „Blic” kažu da Tipsarevićima nije nimalo lako, ali da zahvaljujući snažnoj ljubavi uspevaju da se izbore sa Jankovim zdravstvenim problemima. Najveći motiv za borbu im je njihova dvogodišnja ćerka Emili, o kojoj dok su roditelji na putu brinu njihove porodice.

Obradović: Za par nedelja na terenu
 

Janko i Emili: Uz ćerku zaboravlja na probleme

- Janko je probleme uvek voleo da rešava sam, da ne opterećuje druge, pa čak ni nas iz reprezentacije. Tako je i sada, otišao je u Nemačku i tamo se leči. Čekam da se oporavi i da se čujemo, a pre svega mu želim brz oporavak. Ne bih da dajem prognoze dok ne vidimo lekarski izveštaj o povredi. Sada su terapije mnogo modernije i verujem da za tri, najviše četiri nedelje Janko može da počne sa treninzima.

 

Biljana je sve obaveze odložila da bi otputovala sa Jankom da ga hrabri i da bude uz njega. Iako joj je teško što je odvojena od deteta, dizajnerka nije htela da ostavi muža ni sekund jer zna koliko teško je podneo prethodne operacije i koliki napor i snagu je ulagao da se oporavi i stane na nogu. Iako su posle druge, veoma komplikovane operacije tumora na peti doktori dali izuzetno lošu prognozu da se nekadašnji osmi teniser sveta neće vratiti na teren, Janko je uspeo da prebrodi krizu i pokaže šta znači snaga volje.

 

- Biljana se s osmehom Janku obraćala i u najtežim momentima i u životu i po pitanju karijere. Znala je da će tako i njemu podići samopouzdanje i volju da se bori. Išla je sa njim na terapije, a oboma je najviše značio osmeh ćerke, jer kad bi stigli kući i uzeli devojčicu u naručje, zaboravili bi na prognoze lekara - kaže izvor „Blica” blizak porodici Tipsarević.

Zarada i karijera

Janko Tipsarević ima 31 godinu. Trenutno je 401. na rang-listi, a najbolje plasiran bio je početkom 2012. godine, kada je bio osmi na ATP listi. U karijeri je ukupno zaradio 7.529.804 dolara. 
Njegovi juniorski rezultati obećavali su blistavu karijeru. Kao junior je osvojio Australijan open 2001, četvrtfinale Rolan Garosa i bio je drugi na rang-listi za juniore. Bio je najmlađi igrač u istoriji Srbije koji je zaigrao za Dejvis kup reprezentaciju Srbije (sa samo 16 godina!) 2000. godine i tada je pobedama obezbedio reprezentaciji plasman u viši rang takmičenja.

Sve Jankove povrede
 

Janko Tipsarević odlično je započeo 2013. godinu, ali mu je povreda pete sve planove poremetila. Na Australijan openu Janko je stigao do četvrtog kola, ali je taj meč morao da preda zbog povrede na peti. Tada su krenule višemesečne terapije laserima, fizikalna terapija, zračenje, injekcije kortikosteroida i razne druge terapije, ali one nisu urodile plodom, pa je u junu 2014. prvi put morao na ide na operaciju pete. Povreda se ponovo aktivirala u vidu benignog tumora, pa je Janko posle nekoliko meseci iste godine opet morao pod nož. Početkom 2015. godine zbog teške upale pluća otkazao je učešće na Australijan openu.

 

 

 

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top