Isidora Bjelica, pisac i veliki životni borac, ovih dana je iza sebe ostavila tešku bolest: Po četvrti put je pobedila rak. Kako je promenila ta borba i kako je okolina reagovala na njenu bolest, Isidora ovako kaže:

Šta ste sve morali da promenite u svom životu nakon što vam je dijagnostikovan kancer?

"Prošla sam 12 zemalja i stotine terapija. Prosto, rešila sam da probam sve što postoji. Niko ne zna šta je kancer i kako nastaje. Ja sam jako otvorena osoba i da bih bila duže sa decom rešila sam da probam sve, ma kako teško i bolno to bilo", rekla je za Bktvnews.com.

 

 

"Nisam samo tražila fizički odgovor, tražila sam i duševni. Dosta sam naučila o ljubavi, životu, umu, telu, menjala sam se i učila. Grešila, vraćala se, ispravljala pa ponovo, padala, menjala, probala... verovala sam da Gospod mora biti milostiv prema nekom ko je toliko uporan i iskren u srcu".

"Prvo sam bila jako stroga prema sebi, onda sam učila da budem blaga i prema sebi. Naučila sam da je čistima sve čisto, i sve što sam zamerala drugima zapravo je bilo ogledalo. Problem je uvek u nama... Držala me je rečenica da bolest napušta svog domaćina kada ne može da ga prepozna, tako da je svako stradanje zapravo smirenje i gubljenje taštine".

Da li ste ikada bili u situaciji da okolina zazire od Vaše bolesti, da okreću glavu, da Vas sažaljevaju? Kako ste se osećali i reagovali u tim trenucima? Kako ste odgovarali okolini?

"Prošla sam razne faze, u početku me to bolelo, vređalo, međutim poslednjih godinu dana sam shvatila da je strah najčešće uzrok toga i nikom ništa ne zameram. Znate kada čoveka razumete, ne možete ništa da mu zamerite. Patologija je želeti da nas svi vole i razumeju. Ne vređati se, ne srditi se, opraštati, to je jedini put duševnog mira", zaključuje Isidora.

Ja sam samo jedna obicna krhka mama koja je resila zbog svoje dece da ne odustaje nikada i da veruje u nemoguce. Hvala ti Gospode, hvala svima koji su se molili za mene, hvala #acibademSistina

Posted by Isidora Bjelica on Monday, March 7, 2016

(Izvor: BKTVNews.com)

Scroll to top