BalkansPress

Dobro došli!

Oproštaj od Milorada Mandića Mande pokazao je licemerno lice srpskog filma i teatra. Dvolični producenti i Mandine “kolege“ ronili su u subotu suze nad njegovim kovčegom, a za života mu nisu isplaćivali honorare iako su znali da je u kreditima do guše.

 

Njegove bliske kolege i prijatelji ističu da je Manda doslovno izgoreo na sceni za honorare koje je čekao i mesecima. Sve njegove “tezge“, uz platu upravnika pozorišta, koja bi mogla biti oko 60.000 dinara, nisu bile dovoljne da isplati dug banci koji je iznosio oko 85.000 evra.

Ako se zna da je snimao neke od najkomercijalnijih programa – kako je to moguće?

Milorad Mandić Manda

*Foto: Srbija Danas

- Uz nepovoljen bankarske uslove za stambeni kredit, Manda je muku mučio i sa naplatom sopstvenih honorara! Naime, oni nikada nisu bili isplaćivani po dogovoru, već u ratama, morao je da čeka i moli za svaki dinar koji je krvavo zaradio. I kad bi mu uplaćivali honorar, to uglavnom nije bio prvobitno dogovoren iznos. Često je morao da se preganja s producentima tih velikih i popularnih projekata koji su svakako mnogima doneli veliku zaradu – ističe izvor blizak glumcu.

 

Kada se pre nešto više od deset godina oženio koleginicom Anastasijom, sa kojom je podizao četvoro dece, Manda je ubrzo podigao i kredit za stan. Učinio je ono što i hiljade građana Srbije: uzeo je kredit u švajcarcima.

- Rate nikad nisu bile iste. Manda je grebao i na sve načine pokušavao da prevaziđe problem. To što je vodio kviz je samo jedan detalj. Sramota je da je tako ostavljen na cedilu jer je život posvetio obnovi dečijeg pozorišta u koje je uneo više od milion evra. Samo on zna kome se sve obraćao za pomoć da se taj veliki posao dovrši – kaže izvor i dodaje da je Manda bio najodgovorniji čovek koga poznaje jer nikada nije kasnio sa ratama.

Dragan Bjelogrlić na Mandinoj sahrani

*Foto: Srbija Danas

Zbog ovoga je njegov kolega i blizak prijatelj Dragan Bjelogrlić uzeo na sebe odgovornost da se na sve načine pomogne Mandinoj porodici.

U pozorištu “Boško Buha“ ističu da, otkako je Manda bio na poziciji upravnika, nikome nikada nije kasnio honorar, a teatar je počeo da posluje u plusu.

 

(SrbijaDanas.com)

Scroll to top