Kako piše beogradski Informer, Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije i glavna NATO lobistkinja u Srbiji, u prisnoj je, neki kažu i ljubavnoj, vezi sa prištinskim oficirom za vezu u Beogradu Valjdetom Sadikuom.

Milićeva i Sadiku su, tvrdi obavešteni, u emotivnoj vezi već više meseci, a ove priče su samo podgrejali u utorak kada su se zajedno pojavili u američkoj ambasadi na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD.

 

Jelena i Valjdet se na prijemu nisu odvajali jedno od drugog i svima je bilo očigledno da između njih postoji nešto više od kolegijalne ili prijateljske veze.

Više od prijatelja

Brojni gosti na prijemu ambasadora Kajla Skota mogli su da se uvere kako se Milićeva i Sadiku zaljubljeno gledaju i koriste svaku priliku da razmene nežne dodire.

– Ma iz aviona se vidi da među njima nešto ozbiljno postoji! Jelena i Valjdet su definitivno više od prijatelja. Sve vreme su se smeškali i dodirivali… Druženje su u utorak uveče nastavili i u jednom poznatom beogradskom restoranu… – prenosi izvor Informera, blizak direktorke CEAS.

Glasine o vezi sa Valjdetom podgrejala je juče i sama Milićeva kada je na svom Tviter profilu objavila fotografije sa prijema u Ambasadi SAD, kao i iz kafane! Uz sliku iz rezidencije SAD napisala je doslovce: „Divna proslava povodom Dana nezavisnosti sa dragim prijateljima“.

{adselite}Ni Milićeva ni Sadiku juče nisu želeli ni da potvrde, ali ni da demantuju naša saznanja. S druge strane, lider radikala Vojislav Šešelj nimalo nije iznenađen navodima da su njih dvoje zajedno.

– Ta je odavno ušla u red izdajnika i ne bi me čudilo da je u vezi s ovim Albancem. O njemu ne znam mnogo, ali o njoj znam sve. Milićeva je politički sve jeftinija i odavno je dosegla dno. Prodaje se svakome ko je spreman da plati. Spada u red najgorih šljamova i stranih plaćenika, poput Sonje Biserko, Nataše Kandić i sličnih – tvrdi Šešelj.

S njim je saglasan i bivši operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić, koji smatra da je sasvim indikativno da se baš Milićeva i Sadiku tako ludo zabavljaju.

– Milićeva je glavni NATO kvazilobista u Beogradu, koja Alijansu promoviše isključivo skandalima u Srbiji. Vodi propagandu tako loše da im bukvalno čini medveđu uslugu. I ovo sa Sadikuom je primer toga. Očigledno je objavljivanjem privatnih fotografija sa albanskim oficirom za vezu želela da isprovocira reakciju javnosti… – upozorava Spasić.

Privatna stvar

Na drugoj strani, šef skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun tvrdi da su Sadikuovi kontakti njegova privatna stvar.

– Valjdet je vrlo odgovoran i jako dobro obavlja svoj posao oficira za vezu. Nekoliko puta sam preko njega intervenisao, kad su bile neke sporne odluke prištinskih vlasti, i on je vrlo profesionalno reagovao. Spreman je da razgovara sa puno razumevanja. Znam da je obrazovan i da nije stranačka ličnost, a sa kime se druži ovde, stvarno ne znam – zaključuje Drecun.

Ko je Valjdet Sadiku?

* jula 2013. postavljen na mesto prištinskog oficira za vezu u Beogradu
* 2009-2013. bio ambasador lažne države Kosovo u Hrvatskoj
* upućeni kažu da je više diplomata nego političar, kao i da nije stranačka ličnost

 

(Informer)

Scroll to top