Zapadni vojni savez NATO mogao bi da bude odgovoran za obaranje ruskog aviona "tupoljeva 154", koji je sa 92 putnika u nedelju pao u Crno more.

Smatra se da su NATO agenti mogli da postave bombu u avion, a nakon toga sa francuskog ratnog broda u Crnom moru blokiraju kompletnu elektroniku u ruskoj letelici, tako da pilot nije mogao da se javi šta se događa.

Ruski dnevnik piše da je rušenje aviona mogla sa bude osveta za to što je ruska vojska oslobodila Alep od takozvanih sirijskih umerenih pobunjenika, zapravo terorista koje podržavaju SAD.

Kako ruski dnevnik piše, suviše je čudnih okolnosti u padu "tupoljeva", a najčudnija je ta što pilot nije prijavio kontroli leta ništa neobično, već je njegova komunikacija sa tornjem prekinuta usred razgovora sa dispečerom baš u trenutku kada je letelica pala.Kremlj je to shvatio kao pretnju i mogućnost da SAD iskoristi svoje štićenike u Siriji za napade na ruskom tlu i obaranje ruskih aviona.Ako ne prekine napade na Alep, Rusija će izgubiti mnogo života i sve više ruskih letelica će biti obarano - naveo je Kirbi pre dva meseca.

 

To bi se dogodilo ako bi se svi komunikacioni sistemi  u avionu pokvarili, što je gotovo nemoguće.

Više liči na to da su komunikacije bile onemogućene.

Francuski izviđački brod se u trenutku nesreće nalazio u Crnom moru, a ima funkciju da prikuplja sve signale i komunikaciju iza neprijateljsjih linija. Takođe bavi se blokadom tih signala i komunikacije.

Delovi "tupoljeva" su se rasuli po Crnom moru u prečniku od oko 12 kvadratnih kilometara, što je mnogo jer je avion bio u uzletanju.

Mnogi stručnjaci smatraju da je verovatno došlo do eksplozije.

Takođe, stajni trap je nađen u moru, što je neobično, jer se on uvlači odmah nakon poletanja u poseban deo trupa, pa se nakon nezgode obično i nađe u tom delu. Možda je bomba bila postavljena baš u odeljku za točkove.

Eksplozija u tom delu bi uzrokovala  odvajanje mehanizma za sletanje od aviona, zatim lom krila, pa raspad aviona u vazduhu - objašnjava ruski list.

Sve se uklapa u to da je neko postavio eksploziv u avion, a kasnije je izveden elektronski napad. Međutim, u pitanju nije terorizam, već rat s NATO - zaključuje "Pravda".

(Informer)

Scroll to top