BalkansPress

Dobro došli!

Kijanu Rivs ničim ne odaje da je u samom vrhu holivudskog miljea. I da nije cifre na njegovom bankovnom računu, verovatno nikada ne biste pomisli da je slavan. Prezire sve što slava nosi sa sobom, vozi se gradskim prevozom, obožava pse, svirao je u bendu, jede na ulici i kreće se sa neizbežnom melanholijom na licu... Njegova životna priča jedna je od najtužnijih u Holivudu.

PROČITAJTE: U KLUPI SEDIM SAMA ZATO ŠTO SAM SIROMAŠNA! Marinu ceo razred ZLOSTAVLJA, jer nema novca, a majku joj nazivaju ku*vom

Kijanu Rivs za desetak dana posetiće Beograd zbog glumačkog angažmana i time su upisati na podugačku listu veliki glumaca koji su radili u našoj zemlji.

 

Kijanu ima 53 godine, a rođen je u Bejrutu. Njegovo ime na starom havajskom znači "Hladni vetar koji duva sa planine". Kada je imao tri godine, otac je napustio majku i njega, i iako su neko vreme pokušali da ostanu u kontaktu, posle nekoliko godina, potpuno se izgubio. Od tada oca nikad više nije video.

Foto: Profimedia

Kijanu je počeo da glumi 1985. godine, ali do filma "Bilova i Tedova sjajna avantura" nije zabeležio značajniji uspeh. Film "Moj privatni Ajdaho" usledio je 1991. godine, u kojem je igrao sa Riverom Finikosm, koji mu je privatno bio veliki prijatelj. Ubrzo posle toga, River je umro od predoziranja. Kijanu to nikada nije preboleo. 

 

Godine 1998. godine, Kijanu je upoznao Dženifer Sajm. To je bila ljubav na prvi pogled i u narednih godinu dana je zatrudnela, u pitanju je bila devojčica. Nažalost, izgubili su dete u osmom mesecu trudnoće. Njena smrt ih je razorila i na kraju okončala njihovu vezu. Godinu i po dana kasnije, Dženifer je poginula u saobraćajnoj nesreći.

- Tuga menja oblik, ali nikad ne prestaje - rekao je Kijanu u jednom intervjuu.

Foto: Profimedia

Kijanu se stvarno proslavio ulogom Nea u filmskoj triologiji "Matrix". Za njega se slobodno može reći i da je najveći čovek u Holivudu. Iako je zaradio 114 miliona dolara na ovom projektu, Kijanu je 80 ,iliona poklonio šminkerima i stručnjacima za specijalne efekte. Takođe je pristao i da bude značajno manje plaćen za velike filmske projekte, da bi istaknuta glumačka imena mogla da igraju u istim.

 

- Na setu filma The Matrix je radio jedan dečko. Nije bio nikakav dizajner, samo običan siromašni fizički radnik. U svakom slučaju, Kijanu je čuo o njegovim porodičnim problemima koje je imao i dao mu 20.000 dolara bonusa za Božić. Kijanu je jedan od retkih ljudi na setu koji je istinski želeo da zna imena ljudi, da ih pozdravi, razgovarao sa njima kao da se poznaju godinama, a ne kao da rade za njega. Nikada nisam čuo da je neko za Keanu rekao da je kreten, on je verovatno najdivnija osoba u celom Holivudu, što su iskustva i drugih koji su ga upoznali - rekao je jedan od Rivsovih saradnika.

Foto: Profimedia

PROČITAJTE: Ko je lepši, mama ili ćerka? Olivera Jovićević izgleda fenomenalno i u 52. godini, a tek kada vidite njenu ćerku, zastaće vam dah (FOTO)

I da, iako se njegovo bogatsvo procenjuje na više stotina miliona dolara, ona se vozi metroom, sedi u parku i priča sa ljudima na ulici. Imao je i bend Dogstar, koji je prestao sa radom 2002. godine.

Scroll to top