Poslednjih 48 sati na svim svetskim medijima tema broj jedan je slučaj zlostavljanja koji je potresao Holivud. Glavni akter ovog događaja je producent Harvi Vajnštajn.

Optužen je za razne oblike zlostavljanja poznatih dama i ucenjivanja. Da nisu pristajale na njegove uslove, verovatno mnoge danas ne bi bile ni toliko uspešne. Koje sve dame su bile njegove žrtve, pogledajte u galeriji.

 

Anđelina Džoli

Imala sam u mladosti loše iskustvo sa Harvijem i zbog toga sam odlučila da više nikada ne radim sa njim i upozoriavala sam druge na njega.Ovakvo ponašanje prema ženama u bilo kom segmentu života, u bilo kojoj zemlji je neprihvatljivo- rekla je Džolijeva.

Gvinet Paltrou

- Bila sam dete, bila sam prestravljena, tek sam potpisala veliki ugovor. Mislila sam da će mi dati otkaz. Dugo se drao na mene. Bilo je brutalno- istakla je Gvinet koju je producent zvao u hotelsku sobu kako bi sa njom opštio.

 

Rosana Arket

Nju je takođe sačekao u hotelskoj sobi i rekao joj da dođe kako bi uzela scenario. Ona se odmah otrgla.

- Praviš veliku grešku- rekao je tada producent poznatoj glumici.

-Nisam ja takva devojka. Nikada neću biti takva devojka- sasula mu je u lice.

Azija Arđento

Mnogi kažu da je ova mlada italijanska glumica najgore prošla. On ju je primorao na oralni seks 1997. godine. Ipak, nije smela mnogo da priča jer se plašila za svoju budućnost.

Znam da je ranije zgazio mnoge ljude, zato ova priča – u mom slučaju 20 godina stara priča, ali nečije su i starije – do sada nije izašla na videlo. Tražio mi je da ga izmasiram. Rekla sam, mu, "Hej, čiveče, nisam je*ena budala". Ali, kada sad vratim film, ja JESAM je*ena budala. I još uvek pokušavam da se pomirim sa svim što se dogodilo. Uplašio me je jer je bio toliko krupan. Nije prestajao. To je bila noćna mora - priznala je Azija.

 

Mira Sorvino

- Počeo je da mi masira ramena, zbog čega mi je bilo vrlo neprijatno, a onda je pokušao da ode korak dalje. Jurio me je po sobi - prepričava Mira. Dok je pokušavala da mu se nekako otme, rekla mu je da je protivno njenoj religiji da ima vezu sa oženjenim muškarcima. Nekako se iskobeljala iz sobe- dodala je poznata glumica.

Ambra Batilana Gutjerez

I ova devojka, italijanski model, bila je samo jedna od nekoliko žrtvi poznatog producenta.

 

Rouz Mekgovan

I popularna zvezda iz serije Čari je bila žrtva silovanja.

Optužen

Na listi ovog producenta našla se i glumica Lusija Evans koja je izjavila...

- Sve vreme sam mu govorila, "Ne želim to, pretsani, nemoj", pokušala sam da pobegnem ali možda nisam pokušala dovoljno jako. Nisam htela da ga udaram ili se rvem s njim, on je krupan čovek. Nadvladao me je. Jednostavno sam odustala. To je najgori deo svega, to što je mogao to da radi ovoliko dugo tolikim ženama. One se na kraju predaju a onda se osećaju kao da je njihova krivica- istakla je Evansova.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top