BalkansPress

Dobro došli!

Poznate ličnosti često se dovode u vezu sa sektama, ali malo je poznato da su se mnogi od njih sa najrazlilčitijim obredima, čak i onim satanističkim, suočili još u detinjstvu i mladosti i da je to ostavilo velike posledice po njih i njihove porodice.

Svet trenutno drma skandal zbog Indije Oksenberg, unuke Jelisavete Karađorđević, koja je postala član ozloglašene grupe "Nxvim".

 

U galeriji pogledajte koje su poznate ličnosti upale u kandže sekte među kojima je Andželina Žoli koja je snimljenja dok objašnjava rituale mučenja, silovanja i žrtvovanja, a nedavno se šuškalo i to da je muškarca koji joj je mnogo značio u životu pokušala da uvuče u svet okultnog.

Andželina Žoli

Tek pre godinu dana slavna glumica opisala je da je sa samo 23 godine iskuslia “tajni rituala Iluminata” koji su bili namenjeni samo za zatvoreno društvo. Godine 1999. jedan anonimni izvor je tajno snimio Džolijevu kako bliskim prijateljima opisuje grozne rituale koje slavne ličnosti moraju da prolaze prilikom pristupanja sekti, za šta je javnost tog vremena nije u toj meri bila upućena kao danas.

- Tokom rituala Iluminata ste vezani, silovani i mučeni su od strane drugih članova, a ja sam morala da ubijem - pričala je Anđelina svojim prijateljima, a preneli su svetski mediji, dok je njena reakcija, govorila da je pomalo opsednuta sa “tajnim društvom”.

Kako je tada objasnila ubila je zmiju kao žrtvu i istetovirala je kao deo rituala. Poznato je da su mnogi članovi Iluminata imaju tetovaže koje pretstavljaju deo ceremonije, kao način žrtvovanja Satani.

Inače, u moru kontroverzi vezanih za njeno ime, šuškalo se i to da je Andželina kasnije godinama vrbovala i Bred Pita, te da je i on upao u ruke opasnog kulta koji je na kraju, navodno, bio kriv za njihov razvod.

Madona

Kraljica popa Madona Luiza Čikoni koja je trenutno najpoznatija po brojnim kontroverzama, deo je kabale koja u Holivudu ima puno sledbenika poput Demi Mur, Paris Hilton, Britni Spirs, Naomi Kembel, Eštona Kučera i Mika Džegera.

Kabala je deo jevrejskog učenja o Bogu, te je verovatno jedno od najrasprostranjenijih verovanja u svetu šoubiznisa.

Glen Klouz

Holivudska glumica koja je čak pet puta bila nominovana za Oskara od svoje sedme godine je bila član sekte. Sve je počelo onog trenutka kada se njena porodica priključila konzervativnom misionarskom pokretu “Moral Re-Armament” u Švajcarskoj.

U sekti je odrastala sve do 22. godine kada je napustila ovaj kult koji je bio usmeren na shvatanje moralnog naoružanja umesto vojnog.

 

– Godinama nisam verovala svojim instinktima i nisam uopšte imala samopouzdanja jer su mi tokom većeg dela života diktirali kako moram da se ponašam i šta da mislim – rekla je Glen Klouz u jednom intervjuuu.

Ona je objasnila i kako je izgledao njen beg iz sekte:

– Kad sam napunila 22 godine konačno sam mogla da odem iz sekte. Ne smem da iznosim detalje, reći ću samo da nije bilo nimalo lako. Sloboda je za mene bila nešto novo, nešto s čime se u prvu ruku nisam znala nositi i bilo mi je jako teško.

Rijana

Rijana i Džej Zi, koji ju je i uveo u svet muzike, nekoliko puta su bez pardona u javnosti isticali simbole sekte, pa se nagađalo da ju je uveo i u svet okultnog.

Džej Zi

Na Zijevoj liniji odeće „rokaver" pojavljuju se OTO simboli poput svevidećeg oka u trouglu i oka Horusa, egipatskog simbola koji je često dovođen u vezu sa kultovima satanističke vrste.

 

OTO uključuje posebne nasilničke seksualne rituale, ali i magiju kojom se prizivaju bogovi zla, kao i stalnu upotrebu teških droga poput opijuma, kokaina, heroina i meskalina.

Mišel Fajfer

Dok je bila na početku karijere i nakon snimljenog prvog filma u Holivudu, Mišel je bila potpuno izgubljena u svetu Holivudai u pomoć joj je tada priskočio stariji par koji joj je ponudio svoju odršku, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila. Ona davne 1980. nije baš imala puno novca i budućnosti pa se nadala da će joj oni pomoći. Ona ni jednog momenta nije mogla da predoste da oni pripadaju zajednici koja je verovala da ljudima nisu potrebni ni hrana, ni voda kako bi preživeli. 

PROČITAJTE: 

Osim sunčevih zraka, pomoću kojih su se navodno hranili. Mišel nije mogla da se pridržava tako rigorozne dijete, ali dugo vremena nije shvatala da ona zapravo živi u kultu. Kada je napustila zajednicu, objasnila je kako nije shvatala koliko joj se ljudi poigravaju sa umom.

- Rаzgovаrаli smo sа bivšim pripadnikom ovog pokreta i on nam je opisao psihološku mаnipulаciju kroz koju je prošao. Tada sam shvatila da sam bila deo sekte - rekla je Mišel Fajfer.

Hoakin Feniks

Teško detinjstvo i vreme provedeno u sekti krije se iza ovog ostavarenog glumca. Naime, kako je jednom prilikom izjavio od malih nogu je odrastao u sekti “Deca Božija”. Cela njegova porodica bila je umeštana u verovanje ove sekte koja je umesto učenja propagirala nasilje nad decom, kao i seksualno zlostavljanje.

Sa sedam godina odlučio se na hrabar potez da napusti ovaj kult, a tada je shvatio da sekta koristi seks kako bi došla do novih članova, iako on lično nije nikada bio žrtva tog okultizma.

– Moji roditelji su, zaista, čvrsto verovali u ovo učenje i želeli su da ga podele sa svim svojim prijateljima. Ipak, kada su shvatili da tu postoji još mnogo toga u pozadini napustili su ovu sektu – istakao je jednom prilikom Hoakin Feniks.

Lisa Meri Prisli

Muzičarka i glumica bila je deo sajentološkog centra, kao i njen otac, legendarni Elvis Prisli koji je jednom prilikom izjavio da je jedino što te ljude interesuje novac i finansijska dobit. Ona je odlučila da napusti tu "crkvu", ali je javno otkrila šta se krije iza ove organizacije:

– Polаko sam postajala samodestruktivna, а nisаm znаla odakle to dolazi. Kada sam shvatila, bila sam očajna. Nisu me dobro savetovali. Oni su uzimаli moju dušu, novаc, moje sve – objasnila je Liza Elvis Prisli.

(BalakansPress / Blic.rs)

Scroll to top