Ruski milijarder Andrej Meljničenko poklonio je supruzi Aleksandri dijamant od 28 miliona evra i umetničku sliku Kloda Monea vrednu 22 miliona evra, za krštenje sina Adrijana!

On je ta dva skupocena dara pazario na tajnim aukcijama kako bi iznenadio bivšu članicu grupe "Models" koja mu je rodila dvoje dece. Oni su nedavno krstili šestomesečnog sina u pravoslavnoj crkvi u Moskvi, a potom su to proslavili u luksuznom hotelu sa 200 zvanica.

 

- Andrej očigledno nije žalio novca kad je odlučio da Aleksandru obraduje vrednim poklonom. Prvo je od aukcijske kuće "Kristi" u tajnosti kupio jedan od najvećih dijamanata na svetu, vredan neverovatnih 28 miliona evra. On se nalazi na smaragdno-dijamantskoj ogrlici, a sam kamen je potpuno bezbojan, što je retkost. 

Takođe, od londonske aukcijske kuće "Sotbi" preko privatnog dilera je nabavio ulje na platnu Kloda Monea "Led", za basnoslovna 22 miliona evra. Sandra se u Muzeju "Orsej" u Parizu zaljubila u dela tog slikara, pa ju je taj poklon veoma obradovao - otkriva dobro obavešten Informerov izvor.

On dodaje da su Aleksandra i Andrej pasionirani ljubitelji umetničkih dela i da se procenjuje da njihova zbirka, smeštena u Moskvi i Londonu, vredi čak milijardu evra!

 

- Poznati par je vlasnik jedne od najskupljih slika na svetu, reč je o Moneovom "Jezeru sa vodenim ljiljanima", koju su kupili 2008. godine za 80 miliona evra. Pored toga imaju brojne skulpture, platna, vaze, a jedan deo doma u Londonu dekorisan je litografijom koja je rađena po narudžbini Napoleona Bonaparte, uz sliku obeliska i piramida - tvrdi naš sagovornik.

Zbog tolikog bogatstva "modelsicu" i ruskog oligarha čuva čak 100 članova privatnog obezbeđenja.

- U svetu je poznato da je Sandra skupila impozantnu kolekciju umetničkih dela. Ona se plaši da bi lopovi mogli da je ukradu, pošto je jedan deo vile pretvorila u pravi muzej. Zato imaju malu vojsku koja čuva bogati par, ćerku Taru, sina Adrijana, ali i vrednu kolekciju - kaže naš sagovornik, i dodaje da Meljničenkovi planiraju da sve iz kolekcije testamentom ostave muzejima.

(BalkansPress / Informer.rs)

Scroll to top