Britanska vojvotkinja od Kembridža porodila se 11.01 po lokalnom vremenu u bolnici u Londonu gde se jutros stigla sa suprugom, princom Vilijamom. Beba ima 3,5 kg i zdrava je ko dren!

Porođaju je prisustvovao i princ Vilijam, koji se sa suprugom jutros dovezao do krila Lindo bolnice Sent Meri u centru Londona.

 

Sada cela Britanija s nestrpljenjem čeka da čuje koje su ime izabrali za malog princa, a kladionice rade punom parom.

Vilijam i Kejt su se venčali 2011. i imaju još dvoje dece, princa Džordža starog četiri godine i princezu Šarlot koja će idućeg meseca napuniti tri godine.

 

Oboje dece rođeno je u istoj bolnici, kao što su i princ Vilijam i njegov mlađi brat princ Hari.

Beba će biti šesto praunuče kraljice Elizabete Druge i peto u naslednoj liniji za tron, posle dede princa Čarlsa, oca princa Vilijama i svojih brata i sestre.

 

Nova beba će princa Harija pomeriti da bude šesti u liniji za presto. Princeza Kejt je obavila svoju poslednju zvaničnu obavezu 22. marta pre nego što je uzela porodiljsko odsustvo.

Televizijske ekipe, novinari i obožavatelji kraljevske porodice postavili su se ispred bolnice za "praćenje kraljevske bebe" još od početka aprila u očekivanju novog člana, pošto nije ranije objavljen očekivan termin za rođenje.

 

Mnogi se klade da će tradicionalno kraljevsko ime biti dato bebi, kladioničari navode da se najviše pominju pominju imena Meri, Elis, Artur i Džejms.

(BalkansPress / Beta)

Scroll to top