BalkansPress

Dobro došli!

U Srbiji je izgleda najunosnije biti rođak, saradnik, prijateljica pa čak i muž drugarice Danice Drašković, supruge lidera Srpskog pokreta obnove!

Sudeći prema podacima do kojih je „Blic“ došao, praktično ne postoji institucija u koju gospođa Drašković nije zbrinula svoje najbliže i tako ih spasila muka traženja posla.

Danica Drašković pobrinula se prvo za sebe, to već dugo nije tajna - već pet godina je član odbora direktora NIS i za to mesečno prima 771.000 dinara. Međutim, činjenica je da se godinama samo širi spisak bliskih ljudi koje je uspela da ubaci na državna jasla.

 

- Na spisku je dvadesetak osoba, ali se kraju ne može lako ući u trag jer svakog meseca iskoči neko nov kojeg treba zaposliti. Uvek bira institucije koje imaju unosne plate - kaže naš izvor.

Sagovornik „Blica“ dodaje da, međutim, supruga lidera SPO ima velike apetite, da smatra da je uloga stranke njenog muža od izuzetnog značaja za koaliciju i da bi to trebalo još više materijalizovati.

- Poslednjih dana se baš aktivirala, svakodnevno unaokolo šalje spisak želja i traži još neko mesto u državnoj službi. Od nje ne može da se živi. Simptomatično je, međutim, da se bespoštedno bori za svoju porodicu, dok za stranku i one koji su od samog početka bili uz partiju i godinama je održavali u životu i ne mari - ističe naš izvor.

- Draškovićeva očigledno ima i kratak fitilj, o čemu svedoči i to što je, kako su pisali pojedini mediji, nedavno sastavila pismo i poslala ga tadašnjem šefu Vlade Aleksandru Vučiću. Odgovor nikad nije stigao.

- U tom pismu zahtevala je da se Vučić vidi s bračnim parom Drašković, a kako bi pismo imalo težinu, potpisala je sebe i Vuka - napominje izvor blizak bračnom paru Drašković.

Od Draškovićeve nismo uspeli da dobijemo komentar.

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top