Ministarstvo spoljnih poslova BiH potresa veliki skandal pošto se u medijima pojavio "selfi" savetnika u Ambasadi BiH u Srbiji, Zorana Perkovića, koji se sa spuštenim donjim vešom, navodno fotografisao u ogledalu. On je ranije obavljao funkciju pomoćnika ministra spoljnih poslova BiH za međunarodno-pravne i konzularne poslove, a odnedavno je u Beogradu na mestu drugog čoveka Ambasade BiH.

Perković kaže da će zbog ovog angažovati advokata i preduzeti sve zakonske mere, od podizanja tužbi do krivičih prijava.

 

Osim sporne fotografije navodi se da Perković važi za čoveka problematičnog i vulgarnog ponašanja, kao i da su na njegov račun pristizale pritužbe, da je, navodno, seksualno nasrtljiv prema ženama zaposlenim u ministarstvu.

Perković, za "Novosti", kaže da se na fotografiji jasno vidi da je u pitanju foto-montaža i da se nikada nije fotografisao u takvoj pozi.

- Pominje se da sam šikanirao koleginice, a u 18 godina, koliko radim u MSP, protiv mene nije podnesena nijedna prijava. Doveden sam u situaciju da se branim i da perem svoj obraz, a da ne znam od čega - rekao je Perković.

 

ČISTA SAVEST

- Očigledno je da neko pokušava da me diskredituje i pravno ću se boriti protiv toga. Jasno mi je zašto se to radi, ali o tim motivima se ne mogu izjašnjavati. Savest mi je čista i nadam se da će istina na kraju isplivati na površinu - istakao je Perković.

Scroll to top