Ukrajinske snage pretrpele su ogromne gubitke u borbi u blizini grada Marinka na istoku zemlje - 400 vojnika je ubijeno, a oko 1.000 povređeno, izjavio je lider istočne ukrajinske samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko.

Read more...

Prvi sukob između ukrajinskih snaga bezbednosti i ustanika samoproglašene Donjecke Narodne Republike odigrao se noćas u rejonu donjeckog aerodroma, saopštilo je Ministarstvo odbrane DNR.

Read more...

Jaka artiljerijska vatra izbila je jutros kod Donjecka, javio je Frans pres, dok ruske i ukrajinske novinske agencije prenose da su predstavnici Kijeva i samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštili da je tokom protekle noći više puta registrovano kršenje primirja.

Read more...

DEBALjCEVO - Na stotine ukrajinskih vojnika predaje se proruskim snagama u istočnom ukrajinskom gradu Debaljcevu, saopštila je danas pres služba proruskih snaga DAN.

Read more...

Ukrajinse vlasti imaju velike probleme oko realizacije planova mobilizacije jer mnogi izbegavaju da se odazovu pozivu i beže u Rusiju, ali i u druge susedne zemlje, izjavio je Oleg Bojko, načelnik uprave ukrajinske armije koja se bavi regrutovanjem novih momaka.

Read more...

Ukrajinske oružane snage danas su više od 50 puta granatirale oblast Donjecka i Gorlovke, a osam ljudi je poginulo dok je 32 ranjeno, saopštilo je ministarstvo odbrane samoproklamovane Donjecke Narodne Republike.

Read more...

U sukobima na istoku Ukrajine poginula su tri vojnika, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici, dok borbe oko aerodroma u Donjecku i dalje traju.

Read more...
Scroll to top