U Hrvatskoj se danas obeležava 26. godišnjica stradanja Vukovara u takozvanom "Domovinskom ratu", i Dan sećanja na žrtve Vukovara 1991. godine. Među brojnim okupljenim našao se državni vrh Hrvatske, a posebnu pažnju privukla je predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je došla u "zengama", čizmama koje se najčešće povezuju sa pripadnicima hrvatskih paravojnih formacija.

Read more...

Tim hirurga Medicinskog univerziteta Harbina (Kina) uspešno je izveo presađivanje ljudske glave na trup, rekao je na konferenciji za novinare italijanski hirurg Serđo Kanavero.

Read more...

22. novembra Haški tribunal će izreći prvostepenu presudu generalu i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, nakon što je prošlo više od 22 godine posle zločina za koje je optužen.

Read more...

„Provalnik mi je uperio baterijsku lampu u lice, nešto šiljato mi je sevnulo pred očima, uplašio sam se, počeli smo da se rvemo i zamahnuo sam nožem!“. Ovim rečima se pred sudom od samog starta branio Saško Bogeski u slučaju ubistva provalnika Vladimira Manića iz maja 2013. godine u svom stanu na Žarkovu.

Read more...

U Novoj skeli su zatvorenici koji služe najteže kazne od 40 godina, njih ukupno 72 u Srbiji.

Read more...

Sudovi u Čačku odbili tužbu Parking servisa iz Beograda i ukinuli zaključak izvršitelja, kojima je od Miloša Milosavljevića traženo da plati 19.530 dinara na ime troškova parkiranja u glavnom gradu Srbije, uz trogodišnju kamatu.

Read more...

Novi slučaj vršnjačkog zlostavljanja prijavljen je u OŠ "Dragojlo Dudić" u beogradskom naselju Mali Mokri Lug. Učenica osmog razreda D. P. prijavila je dečake A. M. i L. J. da su je, više puta tokom dve godine, primoravali na oralni seks, a da su joj pre tri dana dali marihuanu, preteći joj da nikome ne sme ništa da kaže. Slučaj je prijavljen policiji, prosvetnoj inspekciji i Ministarstvu prosvete.

Read more...
Scroll to top