Srbi na svadbe već odavno ne nose umetničke slike, srebrni escajg niti kućne aparate. Ključna reč je - koverta s novcem, koju čak 91 odsto ispitanika u Blicovoj anketi (više od 13.000 ljudi) nosi kao dar mladoj i mladoženji. Čak 41 posto ispitanika doživljava stres zbog tuđe svadbe, jer ona znači dodatni trošak, dok 87 posto njih više para nose na venčanje rodbine, nego prijatelja.

Read more...

Aleksandra Tabakov iz Zrenjanina vratila se u Srbiju kao specijalista kliničke farmakologije, ali ovde ne može da radi kao lekarka jer nijedan državni organ ne može ili neće da joj prizna papire. Da apsurd bude veći, stipendiju za dodatno usavršavanje dobila je upravo od države Srbije!

Read more...

U Srbiji, pored tradicionalnih crkava, deluje još 19 verskih zajednica, koje su od 2006. godine do danas upisane u zvanični državni registar. Na ovom spisku nalaze se sve prijavljene verske organizacije čije delovanje nije protivno Ustavu, zakonima, javnom moralu i zdravlju i pravima građana.

Read more...

Državljanka Srbije (61) poginula je u subotu u sudaru dva automobila između mesta Udovo i Marvinci kod Đevđelije. Upravo ovo mesto je crna tačka na putu do Grčke kroz Makedoniju i ne mali broj naših državljana je baš kod ovog gradića na granici izgubio život u nezgodama. Kako stručnjaci objašnjavaju, za to je najviše kriv - umor.

Read more...

Zdenko Milinković, lekar reprezentacije Srbije i ortopedski hirurg, pregledao je Novakov povređeni lakat i u izjavi za Sportski žurnal, precizirao.

Read more...

Ljubomora je prekjuče bila okidač za još jednu porodičnu tragediju u Banatskom Karlovcu. Besan zbog ženine prepiske sa jednim muškarcem iz Beča, Ratko Jovanović (52) nožem je prerezao vrat svojoj supruzi Dragani (44), a potom presudio sebi.

Read more...

Estradni umetnici od 1. avgusta neće više moći da izmiču plaćanju poreza, pošto će za svaki nastup morati da sklope ugovor sa vlasnikom kluba ili restorana, u kom će precizno biti navedeno koliko su plaćeni, a novac neće dobijati od gazde na ruke u kešu, već na račun u banci.

Read more...
Scroll to top