Iako je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu nedavno prihvatio predstavku povodom događaja gde je I. Đ., tada sedmogodišnji dečak, 2012. mučen u beogradskom vrtiću kada mu je vaspitačica naredila da se skine go i tako sedi pred drugarima iz grupe i povodom čega se Srbija obavezala da mu zbog toga na ime nematerijalne štete isplati 7.500 evra, naša zemlja isplatila je dečaku znatno manji iznos.

Read more...

Građani Srbije više neće morati da strahuju da će im umesto mobilnog telefona ili laptopa koji su naručili preko interneta u paketima stići cigla, cepanica drva ili stare farmerke, kao što se neretko dešavalo dosad!

Read more...

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena su tri radnika PD "Prvi partizan" iz Užica, kao i S. D. drzavljanin Severne Makedonije i vlasnika PD "Ars group" iz Skoplja zbog zloupotreba i davanja mita.

Read more...

Centralna saveznička proslava Dana primirja u Prvom svetskom ratu održana je danas po tradiciji kod Trijumfalne kapije u Parizu.

Read more...

Na popularnim srpskim planinama vladaju neki novi investicioni vetrovi, koji su doneli i vrtoglavi rast cena zemljišta. Tako na Zlataru danas jedan ar placa vredi i do 10.000 evra, a na Zlatiboru i svih 100.000 evra. To je više od zemljišta na kome se nalaze kuće po Beogradu, a koje na placu od 2-3 ara mogu da se kupe za 150.000 evra.

Read more...

Svet je izgubio jedan vanserijski talenat. Već sam mogao da ga vidim sa Nobelovom nagradom u rukama. Uvek sa osmehom na licu, bio je potpuno uveren da će pobediti bolest. Polagao je ispite i bio najbolji student na Kembridžu, družio se, izlazio, pomagao mlađim studentima, putovao, kao da mu nije ništa. Ima nešto u tome da najbolji često odlaze prerano.

Read more...

Junak odbrane kladionice u Parunovcu kod Kruševca je Veselin Ivković (33) koji je iz drame koja se odigrala noćas oko 3,10 u lokalu, gde radi više od 10 godina, izašao kao pobednik, i to pošto se goloruk suprostavio naoružanim pljačkašima.

Read more...
Scroll to top