Kompjuteri, školske table, katedre, sudski stolovi istolice, vozila Hitne pomoći - gotovo da nema ničeg što po zakonu ne može biti predmet izvršenja sudskih izvršitelja.

Read more...

Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila registrovani su do sada u osam gradova u Srbiji, a za sada nema obolelih od groznice Zapadnog Nila.

Read more...

Javnost je godinama zaintrigirana kako se i gde sahranjuju Kinezi u Srbiji. Raspredaju se razlizičiti mitovi, jer za 20 godina, otkad su počeli masovno da naseljavaju našu zemlju, niko nije video nijednu kinesku sahranu u Srbiji.

Read more...

Na sajtu vladine Agencije za zaštitu od zračenja objavljena je virtuelna mapa uz koju stoje informacije o ozračenosti pojedinih gradova.

Read more...


Čak 56 odsto stanovnika Srbije ima problem s viškom kilograma, a taj broj iz godine u godinu raste. Najveći porast beleži se u uzrastu do 19 godina.

Read more...

Uginuće više od 80 miliona pčela koje se nedavno dogodilo u Kikindi još se ispituje, ali mnogo toga ukazuje da je ovo masovno trovanje posledica nekontrolisane upotrebe insekticida i pesticida. Stradalo je 1.668 zajednica, svaka sa po 50.000 pčela, kod 35 pčelara. Od loše upotrebe pesticida "stradaju" i ljudi. Česta su trovanja poljoprivrednika koji nisu dobro zaštićeni kada tretiraju voće i povrće, ali i potrošači kojima presedne zeleniš "obogaćen" hemijskim preparatima.

Read more...
Scroll to top