BalkansPress

Dobro došli!

Šefica Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić, osvedočena mrziteljka Srba i Srbije koja u svakoj bogovetnoj prilici našu državu optužuje za navodne ratne zločine na Kosovu, u Hrvatskoj i BiH, od januara 2014. do oktobra 2016. godine od EU i SAD dobila je fantastičnih 2.126.752 evra na ime donacija, otkriva Informer!

Finansijska dokumentacija i precizni podaci, do kojih je došla naša redakcija, pokazuje da ovu šiptarsku zaštitnicu najviše finansiraju zloglasni američki tajkuni Rokfeler i Soroš, ali i Evropska komisija!

Strana agentura

Milionske donacije FHP dali su i Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske, američka fondacija NED, NVO "Sivil rajt difenders" iz Švedske, a posebno je interesantan podatak da su desetine hiljada evra Kandićevoj uplatili Centar za suočavanje s prošlošću iz Hrvatske i ispostava FHP na Kosovu!

Dokumenti koje posedujemo dokazuju da je Kandićeva za samo nešto više od dve i po godine od zapadnih institucija i fondacija zaradila 359.960 funti, 845.230 evra i čak 955.311 dolara. Za to vreme, jedini posao FHP bio je da optužuje Srbiju za navodne ratne zločine na Kosovu, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini!?!

Nataša Kandić juče nije želela da komentariše ove podatke, dok nikakav komentar nismo dobili ni od Sandre Orlović, aktuelne direktorke FHP.

 

Print

Na drugoj strani, lider Treće Srbije Miroslav Parović kaže da finansiranje brojnih prozapadno orijentisanih portala i nevladinih organizacija mora konačno da bude do kraja istraženo i potpuno transparentno.

- Više je nego očigledno da veliki broj NVO dobija novac od Zapada za delovanje protiv Srbije. Slučaj Kandićeve i FHP možda je najslikovitiji primer. Nadam se da će sad, kad je i u SAD pobedio Tramp koji je protiv takvog delovanja NVO po svetu, konačno pasti ta agentura uspostavljena devedesetih godina prošlog veka... - poručuje Parović, dodajući da ćemo uskoro imati priliku da konačno vidimo šta su sve te NVO i neki mediji radili protiv Srbije.

 

- Ako se otkrije da su naneli štetu državi, trebalo bi da za to odgovaraju pred sudovima. Taj dan će biti znak da je Srbija izašla iz krize i krenula pravim putem - naglašava Parović.

Ucene i pretnje

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, ističe da je poznato da su neke nevladine organizacije privilegovane u slučajevima finansiranja sa Zapada i da je FHP svakako među njima.

Print

- FHP često postupa jednostrano. To pokazuje niz primera kad je Nataša Kandić pribavljala lažne svedoke u slučajevima koji su vođeni protiv Srba osumnjičenih za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije i na Kosovu. Postoje primeri i da su neki čak i osuđeni upravo na osnovu tih lažnih svedočenja. Ne treba zaboraviti ni to da je Kandićeva ucenjivala, pretila i nudila nagodbe u zamenu za lažna svedočenja - zaključuje Drecun.

(Informer.rs)

Scroll to top