Vinko Brdarić (69) iz Sonte kod Apatina platio je saobraćajnu kaznu zbog telefoniranja dok je vozio ulicama Beograda, gde nije bio 40 godina, otkad je Džajić igrao fudbal! Da bude još bizarnije, Brdarić niti vozi auto, niti ima mobilni telefon!

- Bio sam šokiran kada sam došao da registrujem traktor. Rekli su mi da pre toga moram da platim saobraćajni prekršaj od 5.000 dinara koji sam tobože načinio u Beogradu. Tamo sam poslednji put bio na fudbalskoj utakmici još kad je Džajić igrao. Nemam ni mobilni, niti vozim „jugo”, koji se vodi na moju suprugu, a koja takođe nikad nije vozila u Beogradu - kaže ogorčeno Brdarić, koji je kaznu platio, jer je morao da vozi traktor na svoje njive, a potom se zainatio da bar upozori vozače kakvih sve smicalica ima.

 

U apatinskoj policiji su mu rekli da kod njih taj prekršaj nije evidentiran i uputili su ga da pozove Sud za prekršaje u Beogradu. I zaista, u kompjuterskoj evidenciji stoji da je vlasnik „juga”, koji se vodi na njegovo ime, prezime i matični broj, a evidentiran je kao prekršilac saobraćajnih propisa u Beogradu!

- Gospođa sudija je bila ljubazna, rekla mi je da svi podaci pripadaju baš meni, ali da, ako želim više da saznam o ovom slučaju, moram da odem u Beograd i tužim policiju. Šta će to meni, kada bi me put, sudski troškovi, dugotrajan postupak, advokati i ostalo koštali više od tih 5.000 dinara kazne - jada se Vinko.

On još napominje da je kazna napisana 6. marta i da on nikada nije dobio opomenu da je plati, kao i da je prošle godine u oktobru bez problema registrovao traktor.
- Nije mi krivo zbog 5.000 dinara, koliko mi je krivo zbog nepravde. Jedino što mi pada na pamet je da je drugi vozač napravio prekršaj, ali da je imao neku vezu, pa su našli moje podatke i prebacili kaznu na mene - nagađa Brdarić.

(Alo.rs)

Scroll to top