Beograđanka Mirjana Kovač i njena maloletna ćerka A.J (8) nakon novogodišnjih praznika ostaće bez krova na glavom, pošto je sud doneo rešenje da se hitno isele iz stana u ulici Trajka Rajkovića na Bežanijskoj kosi!

Da stvar bude gora, majku i devojčicu iz stana izbacuje upravo otac, Predrag Jovanović, inače uspešan poslovni čovek i generalni menadžer firme "Interproject Gemmacom" koja u svom vlasništvu ima više hotela na Balkanu između čega i poznati kantri klub "Babe".

Reporteri Informera prisustvovali su juče pokušaju iseljavanja majke i ćerke na Bežanijskoj kosi.

 

Na samom prilazu stanu u kome živi zatekli smo brojne komšije i prijatelje čvrsto rešene da do kraja brane Mirjanu i njenu ćerku, koja je od oca umesto putovanja, igračke ili knjige za Novu godinu dobila izbacivalje na ulicu. Kada smo ušli u stan, Mirjana Kovač nam je objasnila kako je došlo do ovog ružnog i mučnog scenarija.

- Razveli smo se 2009. godine kada nam je ćerka imala samo dve godine i on je tada ostavio ovaj stan da mi živimo u njemu. Čak je i na sudu rekao da on svojom voljom izlazi iz zajednice i da neće praviti nikakav problem. Međutim, nedugo zatim on je odlučio da nas ipak izbaci iz stana. Pokrenuo je sudski postupak i dobio ga i sada smo mi prinuđeni da idemo na ulicu. Iskreno nije mi do mene, ja mogu i u parku da spavam, nego mi nikako nije jasan čovek koji sopstveno dete izbaci na ulicu - ispričala nam je Kovačeva.

*Predrag Jovanović, Foto: Novak Đurović

Ova vidno očajna majka nam je rekla da je jedino što traži nekoliko nedelja da uspe negde da se preseli sa ćerkom.

- Pomirila sam se sa tim da želi da nas izbaci i to ne mogu da promenim. Jedino za šta sam molila je da se iseljavanje pomeri za 29. januar kako bih uspela da se sa ćerkom preselim u drugi stan. Vlasnik tog stana koji želimo da iznajmimo je u inostranstvu i vraća se tek za tri nedelje. Međutim izvršitelji i on ni za to nisu imali razumevanja i insistiraju na tome da nas izbace za vreme praznika. Gde ću i šta ću sada sa detetom? A uz to još nisam dobila ni odgovor na prigovor koji sam podnela u zakonskom roku - iskrena je Kovačeva koja ne krije ni to da je i dete u izuzetno lošem stanju:

 

- Ćerka je u totalnom šoku zbog svega što se dešava. Zvala me je učiteljica u školu da me pita šta je sa njom. Mene je čak moje dete zamolilo da je ispišem iz škole kako bi mogla meni da pomogne. Kad sam to čula srce mi se slomilo - završava naša sagovornica.

*Mirjana Kovač, Foto: Novak Đurović

Iseljavanje Mirjane i njene ćerke trebalo je da se dogodi juče, dva dana uoči Božića, ali je sudski izvršitelj ipak sve odložio za 18. januar jer se nije pojavila policija i Centar za socijalni rad.

Što je najgore i ovaj datum bio je dobra volja sudskog izvršitelja, pošto je otac, koji je sa advokatom bio ispred kuće zahtevao da se njegova bivša žena i osmogodišnja ćerka na ulicu izbace najkasnije sledeće nedelje.

(Informer)

Scroll to top