BalkansPress

Dobro došli!

Protest "Protiv diktatute 2017." dobio je danas i opipljiv cilj - studenti Univerziteta u Novom Sadu su izneli listu zahteva do čijeg ispunjenja protesti neće prestajati, najavljeno je na Fejsbuk stranici "Protiv Diktature", putem koje se treći dan zaredom organizuju protesti širom Srbije.

Kao je navedeno, studenti iz Novog Sada su sinoć usaglasili predloge koje će od večeras da podržavaju u Novom Sadu i Subotici, a organizatori protesta pozivaju i Beograd da podrži istu listu zahteva.

Njihove zahteve prenosimo u celosti:

 

"1. Smena članova RIK, zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda

2. Smena članova saveta REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava

3. Razrešenje Maje Gojković, zbog blokade rada Narodne skupštine

4. Smena glodura RTS i urednika informativnog programa RTS, zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata

Dodatak:

Ako se ne ispune zahtevi, traže se vanredni parlamentarni izbori."

Desetine hiljada mladih dve večeri zaredom protestuje širom Srbije, a novi protesti su najavljeni i za večeras, kada bi demonstranti trebalo da se okupe u 18 časova ispred zgrade Skupštine.

Protesti za sada protiču u miru i bez većih incidenata, a ljudi širom zemlje pozivaju mlade i sve one koji izađu na ulice da ne podležu provokacijama, kojih svakako ima, i da mirno i dostojanstveno iskažu svoj stav.

(Izvor: Noizz.rs)

 

Scroll to top