Zmija duga oko metar i po koja se pojavila u autobusu "Niš ekspresa" na relaciji Bujanovac - Beograd izazvala je opštu paniku među putnicima. Prema rečima očevidaca, gmizavac se obmotao oko noge putnice na zadnjem sedištu, pa su svi iz autobusa neplanirano morali da napuste vozilo na autobuskoj stanici u Vranju.

Na lice mesta izašli su ekipa Komunalne policije iz Vranja i Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine "Poskok" iz Vladičinog Hana, koji je zmiju izneo iz autobusa.

Prema Stankovićevoj izjavi, reč je o neotrovnom smuku. S obzirom na to da gmizavci izbegavaju ljude i vibracije, moguće je da je neko od putnika želeo da na ovaj način prošvercuje zmiju.

Udruženje "Poskok" već dve godine ima ugovor s gradskom upravom Vranja za bezbedno uklanjanje gmizavaca. S prvim toplim danima u godini počinje i pojačana aktivnost ovih životinja, pa će ih sigurno biti i u narednom periodu. Zmije se nakon pronalaženja vraćaju u prirodu, jer, kako ističu u "Poskoku", reč je o vrlo korisnim stvorenjima koja se hrane gušterima, miševima i krticama.

Scroll to top