BalkansPress

Dobro došli!

NATO upozorava da Rusija namerava da napravi vojnu bazu u Bosni i Hercegovini, tačnije u Republici Srpskoj i da će ona biti pretnja njivom Bondstilu na Kosovu.

Oni tvrde da je američka baza na Kosovu, koja je jedna od najvećih njihovih baza izvan granica SAD-a, na meti Rusije i da Putin po svaku cenu želi da se vojno ustoliči u gotovo u srcu Evrope. 

 

Ruska baza mogla bi da bude u Mahovljanima, kod Banajluke. Sa te pozicije Moskva raketama može da kontroliše gotovo čitavu Evropu, a posebno Jadransko more. Rusija na ovaj način, saznajemo, želi da kompenzuje ulazak Crne Gore u NATO.  

Podsetimo, Rusija ima već humanitarni centar u Nišu, za koji NATO uporno tvrdi da je tajna baza Rusije u ovom delu Evrope i Balkana.

Velike zapadne sile, zbog toga, od Srbije traže da se zatvori Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, jer je, kako tvrde, to baza za ruske špijune, a ne objekat za pomoć stanovništvu u vanrednim situacijama i obuku.

S druge strane, Moskva od Beograda zahteva da reši status njihove baze u Nišu, na isti način na koji je rešeno transport NATO vojnika kroz našu zemlju, što znači da i ruski vojnici imaju diplomatski status i da budu izuzeti od krivičnog gonjenja u Srbiji.

*Foto: Tanjug

NIJE IM SVEJEDNO Američka baza Bondstil sada je u dometu ruskih raketa

Ovu priču aktuelizovao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koje rekao da je sporazum na čekanju od 2014. godine i da će o njegovom potpisivanju sa premijerom Aleksandrom Vučićem razgovarati ovih dana.

On je naglasio je da Rusija više ne izdvaja novac za centar u Nišu zbog nerešenog diplomatskog statusa i da bi trebalo to rešiti ili ga zatvoriti

 

(Izvor: Informer.rs)

Scroll to top