BalkansPress

Dobro došli!

Odeća i obuća robnih marki “Guči”, “Armani”, “Levis”, “Šanel”, “Kenzo” ovih dana “ispadale” su iz švercerskih kombija i autobusa po celoj Srbiji.

Majice, pantalone, patike, bermude, košulje... svega je bilo, i to u poprilično velikim količinama. Do ove, mahom tekstilne robe, carinici su došli zahvaljujući dubinskim kontrolama, u kojima su i otkrili i zadržali ovu robu, a razlog je bio nepostojanje prateće dokumentacije i povreda prava intelektualne svojine.

 

Teretni kombi, a unutra obuća

Kako navodi Uprava carina, na parkingu u blizini kineskog tržnog centra u Beogradu je zbog kontrole zaustavljen teretni kombi beogradskih registracija.

Foto: Tanjug / AP / RAS Srbija

Međutim, kada su carinici pogledali unutra, bilo je svega samo ne tereta. Mahom, reč je bila o obući, tačnije 1.200 pari baletanki, sandala, cipela, patika, ženskih kratkih čizama i uzoraka obuće. Zbog velike vrednosti zaplenjene robe, zadržan je i kombi kojim je roba prevožena. Inače, sve što se u ovom kombiju nalazilo, bilo je stranog porekla i bez dokumentacije.

“Polo” i “Armani” iz kombija

Slična stvar desila se sa jednim kombijem, koji je zaustavljen kod Šimanovaca, na naplatnoj rampi.

Međutim, u ovom vozilu pronađeno je više od 1.200 muških i žesnkih košulja, više od 1.100 muških i ženskih majica i preko 110 bermuda različitih robnih marki, poput “Polo”, “Armani”, “Guči”, “Boš”, “Tomi Hilfiger”, “Levis”, “Šanel”, “Kenzo”... I kombi i roba su zadržani jer sva ova roba nije imala nikakvu dokumentaciju.

 

Trenerke i farmerke iz Bogutovaca

Kontrolisala se i roba u vozilima kod Bogutovca, na magistralnom putu Raška-Kraljevo.

Šverc u kombijima i kamionima
Foto: MUP Srbije / RAS SrbijaŠverc u kombijima i kamionima

Tako je u jednom autobusu iz Novog Pazara pronađeno više od 100 trenerki, ali i majice nekih od najpoznatijih sportskih marki poput “Najk” i “Adidas”.

Kurirske službe prevoze robu

Trenerke, i to čak 125 pari, ali i farmerke i patike prevozi i kurirska služba, i to iz Šapca. Kako su carinici utvrdili, reč je o, takođe, poznatim brendovima “Najk”, Adidas”, “Armani”, “Filip Plejn”...

Foto: Promo

Ove marke ili su najpopularnije među švercerima, ili među kupcima, jer su upravo farmekre ovih brendova (220 pari), ali i trenerke i majice, otkrivene u još jednom vozilu kurirske službe, samo novopazarskih registarskih oznaka.

 

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top