BalkansPress

Dobro došli!

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je danas da radi na ekspozeu, da je fokusirana na to, te da očekuje apsolutnu podršku u Narodnoj skupštini.

"Nemojte me u ovom trenutku pitati ništa više za to, ne bih da razgovaram o tome, a da nemam jasnu sliku. Na ekspozeu radim u ovom trenutku, jedva čekam da odem u kancelariju i nastavim da radim na njemu", rekla je Brnabić novinarima u Vrnjačkoj Banji.

 

Ona nije želela da otkrije kada će zatražiti zakazivanje posebne sednice Skupštine na kojoj će biti birana nova vlada, kao ni da li će zadržati svoj resor, niti je želela da kaže bilo šta iz ekspozea, dok ne ode u Skupštinu Srbije.

"Jedino korektno i uz puno poštovanje institucija je da to prvo predstavim poslanicima koji predstavljaju sve građane. Mislim da ću prvo to predstaviti Skupštini”", rekla je mandatarka.

Osvrćući se na izjave predsednika JS Dragana Markovića Palme da ona "nije njegov premijer" i neke najave da je neće podržati u Skupštini, Brnabić je rekla da je to svakako pravo svakog narodnog poslanika, te da na osnovu njenog ekspozea i na osnovu sastava vlade, očekuje da u tom trenutku Marković odluči da li će dati podršku njoj kao mandataru i toj vladi, ili neće, ali, kako podvlači, samo na osnovu toga.

(Izvor: Tanjug)

Scroll to top