BalkansPress

Dobro došli!

Trogodišnji Stefan Miladinović iz Niša, kome je 6. jula u bolnici u Štutgartu tokom desetočasovne operacije izvađen rabdomiosarkom, u četvrtak je imao još jednu operaciju.

Malom heroju je urađena laparoskopska operacija uretera, koja je trajala dva sata.

 

- Profesor Stefan Lof nam je rekao da je ovo bilo očekivano jer je naš sin odranije imao problem s ureterima. To su videli na kontrolnom snimanju ultrazvukom posle prve operacije jer se desni ureter nije vratio u mokraćni mehur, pa se zadržavala mokraća. To je Stefanu moglo da ugrozi bubrege. Na sreću, sve je prošlo u najboljem redu. Mada se meni i Zoranu operacija baš odužila, jer su ga odveli salu u 13.40, a doveli u 17.30 časova. Ali sama operacija je trajala dva sata - priča za „Blic” Stefanova majka Ljudmila Ristić Miladinović.

Mali heroj iz Srbije se oporavlja.

- Stefan je jeo posle operacije, a odmah je došao i klovn da ga zabavi, pošto je u kratkom roku imo dve intervencije. Medicinska sestra Selin se rasplakala jer kaže da prvi put vidi Stefana da se smeje - kaže majka.

Profesor Lof, koji je bio na čelu tima koji je operisao Stefana, rekao je da mu je operacija kojom je izvađen rabdomiosarkom iz dečakovog organizma bila jedna od najtežih u karijeri. Lof, inače jedan od 10 najboljih dečjih hirurga u Evropi i priznati svetski stručnjak, objasnio je roditeljima da je bukvalno milimetar po milimetar uklanjao tumor, dok ga nije celog odstranio, jer je bio uz bešiku, ureter i krvne sudove.

(Izvor: Blic.rs / Autor : V. Torović)

Scroll to top