Centralna teme među vozačima ovih dana jeste merenje prosečne brzine na auto-putu, koje je počelo tokom proteklog vikenda da se testira na naplatnim rampama.

Ovaj sistem još ne funkcioniše na svim naplatnim rampama, pa su iz tog razloga samo neki vozači prethodnih dana na rampama dobili priznanice na kojima postoji stavka sa srednjom brzinom.

Međutim, očekuje se da svakog trenutka sistem proradi na svim rampama, kao i da za najdalje tri nedelje počne kažnjavanje vozača čija je srednja brzina iznad dozvoljenih 120 kilometara na sat.

 

S tim u vezi, juče je, kako je Telegrafu rečeno u Javnom preduzeću "Putevi Srbije" na terenu testiran aplikativni softver za merenje brzine.

Za merenje srednje brzine između dve naplatne rampe, da podsetimo, koristi se postojeći sistem naplate putarine, a ne fiksne kamere. Reč je o sistemu koji na osnovu vremena ulaska i vremena izlaska vozila sa predmetne deonice, izračunava prosečnu brzinu kretanja.

Ukoliko se vozi po propisima, tačno se, naime, zna koliko je vremena maksimalnom dozvoljenom brzinom potrebno da se stigne od tačke A do tačke B, na najfrekventnijim deonicama.

Halo oglasi su se potrudili i napravile sažetu tabelu kako bi podsetili vozače koliko im je vremena potrebno.

 

Tako se, na primer, od Beograda do Niša, deonici koja ima 237 kilometara, stiže za sat i 59 minuta. Od Novog Sada do Beograda ima 88 kilometara, a vožnjom od 120 kilometara na sat stiže se za 44 minuta.

 

Ako želite da proverite koliko će vam vremena biti potrebno da maksimalnom dozvoljenom brzinom stignete sa jednog na drugi kraj najfrekventnijih deonica, pogledajte tabelu.

Scroll to top