N. B. (73), iz okoline Bora, prijavila je, po svemu sudeći, lažno svog slabo pokretnog supruga Z. N. (75) za nasilje u porodici da bi sa svojim prijateljima iz jednog penzionerskog udruženja mogla da ode na more!

- N. B. je rekla suprugu da sa članovima penzionerskog udruženja želi da ode 10 dana na more. Objasnila mu je da to neće puno koštati, ali se suprug pobunio zbog niskih penzija koje ovaj bračni par prima - priča naš izvor.

 

Navodno, Z. N. koji je slabo pokretan, supruzi je kazao da je on protiv jer „treba platiti račune, kupiti lekove, preživeti do naredne penzije“...

- Iznervirana tim odgovorom, N. B. je pozvala policiju i supruga prijavila za nasilje u porodici - navodi naši izvor.

Odmah je obavešteno Tužilaštvo koje revnosno „nasilniku“ odredilo udaljenje iz stana i zabranu prilaska supruzi do okončanja postupka.

- Nakon toga, za N. B. više nije bilo nikakvih prepreka. Spakovala se i sa prijateljicama penzionerkama otputovala na more, gde se družila sa ispisnicama i uživala u čarima leta - dodaje naš sagovornik.

 

Međutim, po povratku sa mora, „muž nasilnik“ je podneo zahtev za razvod braka, u kome se ovaj par nalazi gotovo 40 godina.

- Ako se ispostavi da je nepravedno optužila muža, biće podneta prijava zbog lažnog prijavljivanja - dodaje naš izvor.

On kaže da je, od stupanja na snagu novog zakona o nasilju u porodici, policija „zatrpana“ takvim prijavama.

Scroll to top