Mladi Beograđanin, Teo Pavlović (30), našao je novčanik na klupi autobuske stanice, ispred Hotela Moskva, u Beogradu. U novčaniku je bilo oko 24.000 dinara i kompletna dokumentacija, koju je mladić vratio vlasniku.

- Posle noćnog izlaska smo standardno doručkovali i čekali taksi na autobuskoj stanici kod hotela Moskve. Dok smo čekali, nepotrebno sam spustio novačnik da me ne žulja na klupicu gde se čeka bus. Kad nam je stigao taksi, ukcali smo se, a ja sam potpuno zaboravio na novčanik. Drug me je pitao da li sam ga uzeo, na šta mu ništa nisam odgovorio, jer je sedeo ispred mene, i vidno umoran ga nisam ni čuo. Tek kod Cvetkove pijace sam primetio da mi nema novčanika. Taksista nas je brzo vratio do te autobuske stanice, međutim, ništa nismo našli - napisao je na svom Fejsbuk profilu Vladimir Trifunović (29) koji radi kao di-džej.

 

Vlasnik novčanika je u objavi napisao da je izgubio celokupnu dokumentaciju i zamolio, da osoba koja ga pronađe mu vrati “samo barem dokumenta”. Kako Vladimir  kaže za “Alo!” uopšte nije očekivao da će dobiti novac nazad, ali mu je gubitak dokumenata, lične karte, kartice za bankomat, predstavljao najveći problem, jer izrada novih zahteva vremena. Situacija se brzo preokrenula i pronalazač Teo se u kratkom roku javio Vladimiru, tako što ga je pronašao na Fejsbuku. Pošteni Teo, koji inače radi kao šanker u jednom beogradskom klubu, nije hteo ikakvu nagradu za svoje dobro delo.

 

- Pošten nalazač dobio je malo više od zaslužene nagrade, nego što to nepisano pravilo navodi i možda ćemo u mesecima koji dolaze čak i nešto raditi, jer radi u ugostiteljstvu - rekao je Trifunović i svima poručio “uvek gledajte sa neke pozitivne strane, nadajte se boljem, jer zaista ono što mislimo to i privlačimo.”

 

Scroll to top