BalkansPress

Dobro došli!

Velika drama Nevene Jekić i njeno dvoje dece u Golubincima. Jutros, u 7 sati, kad to niko nije očekivao, na vratima su se pojavili izvršitelji i na silu ih izbacili iz porodične kuće!

Nevena i deca, sin od 4 i ćerka od 12 godina, u suzama su posmatrali kako izvršitelji u veliki beli kamion unose sve što imaju u životu, pa čak i njihovog psa.

Nevenin suprug Aleksandar uhapšen jer je, kako je to formulisano "pružio pasivan otpor"!

 

Oni su upali u kuću i počeli da iznose nameštaj u kamione koje su dovezli. Ispred su i jake snage policije, koja nadgleda iseljenje.

- Upali su jutros u sedam. Izbacili su nas. Ne znam šta ću! Pada kiša, mi smo napolju, kisnemo, ispred kuće smo. Neka nam neko pomogne, molim vas - kroz suze i jecaje priča Nevena, tako da je jedva razumemo, dok joj izvršitelji iz kuće iznose sve što ima u životu.

*FOTO: ESPRESO

Za razliku od prethodnih par puta, kada su se građani Golubinaca i Srbije okupili i odbranili Jekiće, sada su izvršitelji upali potpuno neočekivano, pa nije bilo nikog da zaštiti majku i njenu decu. 

Drama Jekića počela je kada je sud odlučio da će Nevena svojom imovinom morati da plati novac koji je Branku Ulemeku navodno ostao dužan njen otac. Problem je što je sud doneo ovu odluku, a za navodni dug ne postoji nijedan jedini papirni dokaz.

Iseljenje je već pokušano 13. jula ove godine, pa zatim 30. avgusta, a tada je policija došla i pripadnici MUP su pretresli celu kuću, "da vide imaju li stanari neko oružje". Tom prilikom je ispreturana cela kuća.

Ipak, oba puta je, zbog protesta velikog broja ljudi koji su se okupili da brane Jekiće, iseljenje odloženo.

Inače, jedan od onih koji su redovno dolazili da štite Jekniće je Mihajlo Ulemek, rođeni brat Branka Ulemeka, koji smatra da je u ovom slučaju učinjena velika nepravda.

(Izvor: espreso.rs)

Scroll to top