BalkansPress

Dobro došli!

Roditelji đaka iz Osnovne škole „Svetozar Miletić“ u Zemunu danas i sutra će odlučivati da li će nastaviti protest povodom smene direktora Miroljuba Mosurovića i poslati decu u školu, prvi put od početka školske godine.

 

- Savet roditelja će tokom vikenda odlučivati da li ćemo nastaviti da ne šaljemo decu u školu. Videćemo šta ljudi misle o tome i na osnovu toga ćemo odlučiti. Za ovih 20 dana štrajka nismo dobili ni jedan jedini poziv iz bilo koje institucije kojoj smo se obraćali. Ni premijerka niti bilo ko iz Vlade nas nije pozvao i rekao: Daj da rešimo to. Iz Ministarstva prosvete preko novina prete zatvaranjem ove škole, koja postoji 200 godina i čiji učenici imaju najbolje ocene. To je strašno - kaže Miloš Đajić iz saveta roditelja OŠ „Svetozar Miletić“.

*FOTO: FACEBOOK

Roditelji učenika ove škole okupili su po 16. put u četvrtak uveče i napravili živi zid oko „Miletića“ kako bi još jednom pokazali da „ne daju školu“ i „ne daju Ljubu“, kako od milošte zovu smenjenog direktora Mosurovića.

*FOTO: FACEBOOK

Inspekcija Ministarstva prosvete posetila je pre dva dana ovu obrazovnu ustanovu s namerom da se preduzmu mere za ponovno uspostavljanje nastave. Pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević rekao je da je „Miletić“ jedinstven primer da nastavnici ne drže nastavu na osnovu odluke saveta roditelja, koji nema nadležnost da odlučuje da li će škola da radi ili neće.

 

- Trenutno imamo nezakonitu obustavu rada škole, što je u nadležnosti Grada, jer prekid vaspitno-obrazovnog rada može da postoji samo uz saglasnost lokalne samouprave - rekao je pomoćnik ministra prosvete.

*FOTO: DRAGAN KADIĆ

Ako se ne otklone sve nezakonitosti konstatovane u inspekcijskom nadzoru, Lazarević ne isključuje zatvaranje škole kao jednu od mogućnosti. Podsetimo, ministar prosvete Mladen Šarčević 28. avgusta smenio je direktora škole Miroljuba Mosurovića i od tada traju protesti za njegovo vraćanje na funkciju.

(BalkansPress / Kurir / J. P.)

Scroll to top