BalkansPress

Dobro došli!

U našoj zemlji najstariji zanat je veoma rasprostranjen, a kazne su simbolične. Uglavnom je zastupljena sirotinjska prostitucija, a Beograd je leglo elitne i turističke.

 

Da je najstariji zanat na svetu i dalje u ekspanziji u našoj zemlji i da cveta, pokazuje i mapa prostitucije u Evropi!

*Foto: Printscreen

Poznati kartograf Jakub Marijan kreirao je mapu označivši zemlje u kojima je prostitucija legalizovana i zemlje u kojima se smatra krivičnim delom. Advokat Nebojša Milosavljević kaže za Kurir da je Srbija na top-listi među zemljama u kojima cveta prostitucija, a da su kazne simbolične.

PROČITAJTE: Beda u Srbiji: Prodaju svoje telo za 10 evra!

- Predviđa se da će se onaj ko se odaje prostituciji, ko koristi usluge prostitucije ili ustupa prostorije radi prostitucije kazniti novčanom kaznom od 50.000 do 150.000 dinara ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana.

   

Član Svetske asocijacije šefova policija Marko Nicović ističe da predviđene kazne postoje samo na papiru:

PROČITAJTE: PRIKRIVENA PROSTITUCIJA! Srpkinje lažu muževe da čiste kuće, a krešu se s dedama za 10 evra!

- Kod nas su kazne beznačajne, budu uhvaćene samo devojke, a novčano ih kazne sa maksimalno 30.000 dinara. Makroi i korisnici ostaju nekažnjeni. Srbija zaista jeste u crvenoj boji kad je reč o prostituciji. Na to utiče ekonomski faktor, dosta mladih nema sredstava za život pa već tokom studija prodaju svoje telo. Čak ima i roditelja koji podvode svoju decu, a i porodica koje žrtvuju svoje majke, žene i ćerke da bi preživeli. Ima i devojaka koje se izvoze u inostranstvo.

*Foto: Printscreen

Nicović kaže da je u Srbiji zastupljena uglavnom sirotinjska prostitucija, dok je Beograd leglo elitne i turističke.

- Elitna prostitucija ima mogućnosti da korumpira i policiju i pravosuđe. Državi je bolje da legalizuje prostituciju, kako bi se uveo neki red i kako bi te žene bile zaštićenije.

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top