BalkansPress

Dobro došli!

Zamislite da najednom ostanete bez svega, da nemate niti jednu bluzu da presvučete, čašu da popijete vodu, niti fotografije iz detinjstva... Da nemate svoju sobu, omiljenu igračku za svoje dete, da ste na ulici jer nemate gde da odete.

 

Upravo su u takvoj situaciji jedna trogodišnja devojčica, njeni roditelji, baka i deka.

- Sticali smo godinama, mukotrpno gradili, a vatra nam je za tren sve progutala. Gde ćemo sada, šta ćemo sa detetom – pita se Nenad Živković (34) iz Zaječara.

Nenad Živković Zaječar

*Foto: S. Z. B. / Vatra sve unistila

Požar koji je pre par dana, oko dva sata iza ponoći, buknuo u kući porodice Živkovića u Durmitorskoj ulici odneo im je sve: kuću, nameštaj, belu tehniku, garderobu. Živkovići su bukvalno ostali bez svega!

- Srećom, niko od nas nije povređen. Ja sam se prvi probudio, čuo sam neku buku. Onda sam spazio vatru kako kulja. Dohvatio sam trogodišnju ćerkicu, probudio ženu, majku, oca, i svi smo istrčali na ulicu.

 

Uspeo sam samo da zgrabim dokumenta. Stajali smo na ulici i posmatrali kako nam vatra odnosi sve što smo godinama mukom sticali – kaže nam Nenad koji sumna da je požar buknuo zbog vrelih zidova od odžaka koji su najverovatnije zapalili instalaciju.

Šteta je procenjena na oko 20.000 evra, a oni nemaju ni jedan evro ušteđevine. Nenad radi na pijaci kao trgovac, supruga je bez zaposlenja, roditelji sa minimalnim penzijama.

Nenad Živković Zaječar

*Foto: S. Z. B. / Živkovići ostali bez doma nad glavom

- Kuća je bila spratna, potpuno je izgorelo potkrovlje, sprat, instalacije, vodovodne cevi, dok je prizemlje neupotrebljivo, što od vode kojom su vatrogasci gasili požar, što zbog čađi.

Supruga, dete i ja smestili smo se kod prijatelja, roditelji kod rođaka, ali ne možemo tako večno. Nemamo sredstva da idemo u podstanare – kaže Nenad čijoj porodici je hitno neophodna pomoć.

Crveni krst u Zaječaru, kako to obično biva, odmah je izašao na teren da vide kolika je šteta i kako mogu da pomognu. Odmah je otvoren tekući račun na koji svi svi ljudi dobre volje mogu da uplate novac.

Ukoliko želite da pomognete porodici Živković, uplatu možete izvršiti na tekući račun 275-0010228074467-41.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj Crvenog krsta 019/441-216.

(BalkansPress / Alo.rs)

Scroll to top