BalkansPress

Dobro došli!

Obzirom na morbidnost samog čina, niko nije ostao ravnodušan, a građani su sami poslali slike jer insistiraju da se uradi uviđaj.

Centar Obrenovca potresala je užasavajuća scena koja je zgrozila, ali i uznemirila sve sugrađane.

 

Naime, juče je iz automobila izbačen pas koji se nalazi na potresnim fotografijama. Obzirom na morbidnost samog čina, niko nije ostao ravnodušan, a građani su sami poslali slike jer insistiraju da se uradi uviđaj.

*Foto: Pokret Levijatan

Pretpostavlja se da je pas korišćen za tuču jer je imao "plavu oznaku" na glavi. Poznavaoci znaju da se ona koristi nakon što se psima ukaže pomoć posle borbe. 

Na veliku žalost, ovo je samo još jedan pas u nizu kome nije bilo pomoći. Ovakva vrsta iživljavanja je za osudu svake vrste, ali i za zatvorsku kaznu. 

*Foto: Pokret Levijatan

Podsećamo, borbe pasa u Srbiji postale su sve češći biznis od kojih može da se zaradi. Kao gladijatori, psi koji su trenirani za borbe, trenirani su da se bore i za goli život.

Ne staju dok ne puste krv drugom psu i dok ga ne zadave. Vlasnik psa koji gubi, tada se obično umeša kako bi ga oslobodio i spasao mu život tek da bi mogao još neki put da se bori...

*Foto: Pokret Levijatan

Nezvanično, borbe "na život ili smrt" organizuju se najčešće u prigradskim naseljima, ali retko ko želi da razgovara na tu temu.

Prema saznanjima Espresa, od izvora koji je hteo da ostane anoniman, upravo je opština Obrenovac jedna od teritorija na kojoj se organizuju ove borbe, ali tačnu lokaciju "uživaoci" u njima ne žele da otkrivaju.

Kako bismo pokušali da ih spasimo i pomognemo u što većem broju, apelujemo na vas da dostavite informacije o ovakvim torturama ukoliko ih imate, i to najbližim policijskim stanicama.

(BalkansPress / Espreso.rs)

Scroll to top