BalkansPress

Dobro došli!

Selo Mrsać kod Kraljeva, dobilo je posebnu atrakciju, "šatirano" jagnje. Maleni ovan, izgleda kao da se neko na njegovom telu igrao sa bojama za farbanje. Ali, Božidar kao Božji dar, kako je jagnje dobilo ime, ustvari, tako se rodio, i pored činjenice da su njegovi roditelji potpuno beli!

Na imanju Srba Zečevića u Mrsaću kod Kraljeva, poslednjih dana je neverovatna gužva posetilaca, komšija i rođaka. Svi dolaze kako bi videli atrakciju, ovnića Božidara, ali se i fotografisali s njim.

 

- Dobili smo "šatirano" jagnje. Izgleda kao da ga je frizer uredio. Deca non stop dolaze i slikaju se s njim. Do sada nikada nisam video takvo jagnje, a moji roditelji su nekada imali i po 200 ovaca. Nama on uopšte i ne liči na jagnje. Otac mu je rase "virtemberg" a majka je sjenička ovca. I oboje su beli. Kako je jagnje ovako ispalo, to niko ne zna – kaže Srbo za "Blic".

*Foto: N. Božović / RAS Srbija

Zato je maleni ovan dobio ime Božidar, jer kako kaže Srbo, izgleda da ga je Bog tako napravio.

- Ovan će ostati kod nas, biće kao član porodice, i nikome ga ne bih dao. Zanimljivo je da je ovca ojagnjila pored njega još jedno jagnje, ovčicu, koja je bela kao sir. Uopšte se jagnjići ne liče – objasnio name je Srbo Zečević iz Mrsaća.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top