BalkansPress

Dobro došli!

Mišljenja o novim pravilima ponašanja su podeljena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je Pravilnik o načinu ponašanja i ličnom izgledu policijskih službenika kojim se određuje kako će morati da se oblače i komuniciraju, ali i kolike brkove i noktemogu da imaju.

 

Nova pravila ponašanja odobrila je Vlada, a kada stupe na snagu dame više neće smeti da nose fluorescentne i upadljive lakove za nokte, nakit, ali ni napadnu šminku. Službenicama u uniformi propisuje s čak i izgled frizure koji isključuje šiške, a duga kosa, ako je imaju, mora da bude vezana i to gumicom i šnalama neupadljivih boja.

Pripadnicima jačeg pola koji nose brkove oni neće smeti da pređu ivicu gornje usne, a ako ih farbaju, mogu da ih farbaju samo u njihovu prirodnu boju kose. Zabranjeni su pirsing i tetovaže na vidljivim mestima, kosa ne sme da prekriva uvo, a zulufi ne smeju da prelaze ušnu resicu, a na javnom mestu službenici ne mogu da nose naočare za sunce upadljivih boja.

Blic piše da su mišljenja oko novog pravilnika podeljena.

- Mnogi zaposleni misle da se ovim pravilnikom preteralo jer se definiše čak i to koliko puta kolegi treba da kažete dobar dan. Posebno iritira obaveza da tokom sastanka ili ulaska u kancelariju pretpostavljenog morte da ustanete. To pravilo važi i kada izlazi - priča izvor Blica iz MUP-a i napominje da najviše negoduju dame kojima se uskraćuje pravo da budu lepe.

Ipak, mnogi smatraju da su ova pravila morala da budu doneta, jer se poslednjih godina ne poštuju osnovne norme u ponašanju i izgledu.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top