BalkansPress

Dobro došli!

Porodica Biljane Slović za njenu smrt krivi lekare iz Opšte bolnice u Priboju. Tvrde da je dva meseca lečena neadekvatno i da se rana inficirala.

Biljana Slović (31) iz Pribojske Banje preminula je dva meseca posle lečenja od komplikacija nastalih posle porođaja carskim rezom koji su obavili lekari Opšte bolnice u Priboju. Milanko Grozdanić, otac preminule, za njenu smrt krivi lekare koji su obavili porođaj, a o svemu je obavestio policiju i tužilaštvo. U pribojskoj bolnici nisu htgeli da razgovoraju sa novinarima, dok je iz Zdravstvenog centra Užice rečeno da će slučaj ispitati komisija koju je formirao direktor ove ustanove i utvrditi da li je bilo nepravilnosti u radu lekara.

- U novogodišnjoj noći Biljana je carskim rezom na svet donela dečaka. Tri dana potom dobila je povišenu temperaturu i usledile su komplikacije - kroz suze započinje priču za “Novosti” otac preminule, Milanko.

 

Dvoje lekara porodici je saopštilo da je rana otvorena da bi bila očišćena te da će temperatura brzo proći. Međutim...

- Biljani je bilo sve lošije, pojavila se infekcija i bolovi u plućima, da bi tek 25 dana posle porođaja u teškom stanju bila prebačena u Opštu bolnicu u Užice. U razgovoru sa užičkim lekarima rečeno mi je da je rana dosta zapuštena te da će morati da je prebace u Klinički centar Srbije na dalje lečenje - priča o paklu kroz koji je cela porodica prošla Milanko Grozdanić.

Inspekcija - U ministarstvu zdravlja kažu da su poslali inspekciju da uradi nadzor u GAK u Višegradskoj povodom smrti porodilje iz Proboja i da o slučaju što pre podnese izveštaj ovom Ministarstvu.

U Kliničkom centru Srbije, nesrećnoj ženi je odmah nakon pregleda 1. februara urađena operacija, da bi nedugo zatim pala u komu u kojoj je bila sve do 3. marta, kada je i preminula.

- Smatram da je mojoj Biljani u Priboju pružena nesavesna lekarska pomoć i da je greškom lekara, čija imena sam naveo u prijavi policiji, dobila sepsu. Oni si direktno odgovorni za njenu smrt - tvrdi Grozdanić.

Iz Zdravstvenog centra u Užicu poručuju da će komisija ispitati ceo slučaj.

- Dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice, hitno je formirao komisiju koja će otići u Priboj i ceo slučaj ispitati. Mi nismo imali nikakvu pritužbu porodice niti zdravstvene inspekcije, međutim nakon interesovanja medija odmah je reagovao direktor i naložio da se utvrde svi detalji smrti Biljane Slović - kaže za, “Novosti”, portparol ZC Užice Danijela Vasiljević.

Pribojsko zdravstvo je dugo na udaru kritike pacijenata, uprkos naporima opštine. Kao glavni razlog za to nameće se manjak stručnjaka.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top