BalkansPress

Dobro došli!

Veliki stres za „neplaćeni“ račun u iznosu od 7.500 dinara i nakon istog računa izvršno rešenje u visini iznosa od 24.800 dinara i „najnormalnije“ pre bilo kakvog upozorenja i informacija, još jedan stres, blokirani račun.

Znajući vrlo dobro ljude koji su svesno, monstruozno pokrali ovaj narod u poslednjih nekoliko godina, ovde ne mislim samo na izvršilace, već i na sve ostale koji su krali, znajući da su se pretvorili u stvarna čudovišta, pre nego što sam ušla kod izvršiteljke, stavila sam telefon na snimanje.

Sve što kažem dole je snimljeno i može se čuti u bilo kom trenutku i služiti kao dokaz.

 

Vidljiva nervoza u mom glasu, jer račune uvek plaćam vreme, izvršiteljka mi je prišla sa veoma ljubaznim tonom, da ne postoji apsolutno nikakva potreba da budem nervozna i ljuta, da je to završeno, treba da se smirim i shvatim o čemu se radi, ali barem sam retardirana (očigledno moj blokiran račun za nju je bio veliko ništa). Ja sam se smirila koliko sam mogla i pitala: Ima li kakvih promena u Zakonu izvršenja, onda sam rekla da sam pravnik i tvrdim da je potrebna hitna promena u Zakonu o izvršenju, da je u principu sramota od ovog naroda da se krade, (znaci, ne lično da ona krade).

Related image

„Da mi olakša“ izvršiteljka mi je rekla da donesem potvrdu od posla za platu i odbijanja od plate, da mi ne blokiraju i narednu platu. Za 40 minuta potvrda je bila kod nje, ali umesto nje, pojavio se njen muž, ne znam u kom svojstvu, koji je rekao da je kasno i da će sutra odnesti potvrdu u banku, ali nije siguran da li će račun biti odblokiran (sledećeg dana je trebalo da uzmem platu). Rekla sam da su trebali da mi kažu, a da me ne maltretiraju na ovaj način.

 

Sve vreme, telefon je snimao sve o čemu smo pričali.

Na moje insistiranje sam se videla sa izvršiteljkom, iako je njena sekretarica rekla da je izašla.

Image result for dinari

Eeee, onda je za mene počeo pravi pakao poniženja, degradacije i uvrede visokog tona tipa: sve dok postoje ljudi poput mene koji ne plaćaju svoje račune će imati izvršitelja, da sam ja nikakav pravnik, ne znam ništa… jednom rečju, bez suđenja, bez dokaza, bez humanosti, kulture i vaspitanja, kao PREKI SUD (i veoma jak pravnik) presudila je da sam ja kriva u trenutku i da sam niko i ništa.

Ovo me podsetilo na sve one duge 12 godine diktature kada sam radila na legalizacij izgrađenih objekata i zemljišta, efektivnih 8 sati rada i kod kuće još 5-6 sati, a moj menadžer i gradonačelnik uvek komentarisao da nije dovoljno, vređao, ponižavao i diskriminisao, iako je bilo sasvim jasno i očigledno ko koliko i kako radi.

Ali da se vratim na izvršiteljku.

 

Na pitanje zašto me vređa, odgovorila je da je uvređena mojom izjavom kao svako krade ovaj narod (znači, nikada nisam rekla da lično ona krade od naroda), i samo je rekla da više ne želi da priča sa mnom, okrenula, i izašla.

Sa blokiranim računom, ponižena, uvređena, preopterećena, otišla sam kući i pronašla račun plaćen 2013. godine. Ponovo sam otišla kod izvršiteljke, sekretarica je jedva uzela račun, mi fotokopirala, odnela izvršiteljki, koja, iako sam insistirala, uopšte se nije pojavila, a kamoli kao što je prirodno, da se izvini. Onda sam otišla kod notara, gde su mi objasnili da treba da idem u starz „Toplifikaciju“, oni da daju nalog da zaustavi izvršenje i novac da se vrati na račun.

U „Tolifikaciji“ su odmah našli grešku napravljenu u pošti adresi gde je službenik pogrešno napisao moj korisnički broj i novac otišao drugom korisniku „Toplifikacije“.

Image result for dinari

Posle dva dana je novac bio vraćen na moj račun, ali za 3.000 dinara manje, banka je zadržala proviziju za „uslugu“, u kojoj sam bez ikakve krivice ja bila oštećena, vređana, omalovažavana i za koju, u svakoj normalnoj zemlji sa normalnim izvršiteljima, a ne nezasitim, frustriranim i puni sirotinjskim novcem, nedefinisani, mnogi od njih politički nastrojeni, fašističkog karaktera, zatim donet dokaz za plaćen račun, nisu izvinili za neosnovane uvrede, ako ništa drugo kao ljudi, a da ne pominjemo kao izvršitelji koji su postavljeni za građane i koji baš zbog tih građana zarađuju ogromne pare u pogledu standarda i prihoda od običnog čoveka koji se svaki dan pita kako da preživi.

I na kraju, ako uzimanje 3.000 dinara za „uslugu“ u kojoj je građanin bez ikakve krivice oštećen na mnoge načine narodima i koju bi trebalo da plati „Toplifikacija“ ili „Pošta“ ili …. bilo ko drugi, nije krađa od građana, ako za ogromne pare za usluge za izvršne odluke koje uzimaju (ne svi, neki) advokati, notari i sudski izvršitelji sami svesni da je to zakonska krađa, ako za sve to ne možemo da kažemo da se krade od građana, onda svi treba da se okupimo i da napustimo zemlju u kojoj očigledno treba da ostanu samo političari, izvršitelji, advokati, notari, „Toplifikacija“, „Pošta“ i još nekoliko firmi da se j*** međusobno.

(BalkansPress / Srbija24.com)

Scroll to top