BalkansPress

Dobro došli!

Na društvenoj mreži, Fejsbuk počelo je da se širi upozorenje koje svaki roditelj mora da pročita. Naime, kako je napisano, u zadnjih dvadesetak dana je u više navrata viđena grupa stranaca koja sa profesionalnim aparatima slika decu po parkovima i igralištima blokova Novog Beograda.

U pitanju su najmlađi stanovnici u rasponu od 5 pa sve do 18 godina, sa tim što bi najmlađe pitali za godište i slikali izbliza, dok bi starije fotografisali sa veće udaljenosti. Nakon toga, udaljili bi se u nepoznatom pravcu.

PROČITAJTE: VLASNIK STANA U SRBIJI OVO MORA DA ZNA Niko neće moći da vam ga oduzme, ako ne dugujete više od OVE SUME

Kako stoji u objavi, oni su su poslednji put uslikani u Bloku 62, a upisane su im i registarske oznake. Takođe, fotografisani su sa leđa. Prema informacijama koje su dostupne, radi se o 5 osoba i više. U pitanju je muškarac plave boje kose, visine oko  1,95 cm, sa jarećom bradicom i žena crne duže kose visine do 1,75 cm. Ovi muškarci su više puta viđeni u Blokovima.

 

Kako je napisano, oni su se nakon slikanja dece, odvezli u automobilu Audi Q7 crne boje, ruske reg oznake A669AT-799. Drugi muškarac, crne kose, sa još 2 ženske osobe se udaljio u vozliu Seat Leon, sive boje, reg. oznaka iz Slovenije, LJ JH-770.

Svi imaju tetovaže na sebi, a policija je navodno upoznata sa celim slučajem, stoji na društvenim mrežama. Tamo piše da po mišljenju iskusnog inspektora policije, ne treba isključiti mogućnost tipovanja pred otmicu izabrane dece.

*foto: Printscreen/facebook

Povodom celog slučaja, oglasilo se i ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju gde naglašavaju da policiji nije prijavljen slučaj da su nepoznate osobe jutros u parkovima u novobeogradskom Bloku 62 slikale decu uzrasta od 5 do 18 godina, kako je objavljeno na društvenim mrežama.

- Policija je, uprkos tome što nema zvanične prijave, odmah proverila vlasnike automobila „audi Q7“ i „seat leon“ stranih oznaka, čiji su registarski brojevi objavljeni na društvenim mrežama. Ustanovljeno je da je reč o stranim državljanima koji, kako su rekli, trenutno borave u Beogradu gde snimaju muzički spot. Oni su negirali bilo kakvo snimanje dece, a uredno su prijavili svoj boravak u Srbiji. O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi proverili istinitost navoda iznetih na društvenim mrežama, stoji u saopštenju.

 

Oni su dodali da će policijski službenici pojačati u narednom periodu patrole u opštini Novi Beograd kako bi sprečili eventualno izvršenje nekog krivičnog dela na štetu najmlađih sugrađana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe poziva građane da ovakve situacije, ukoliko ih uoče, odmah prijave policiji.

PROČITAJTE: 5 DANA OBILNIH KIŠA DONOSE OPASNOST Količina padavina biće i kao tokom NAJGORIH POPLAVA, ove reke su najrizičnije

Podsetimo, policija je skoro okončala dramu na Paliluli intervenišući po prijavi Melek K. (21), da ju je u Trudbeničkoj ulici, dok je šetala sa majkom i ćerkama, presreo bivši muž Drago N. (23) i oteo joj dvoje dece, starosti 3 i 5 godina.

Žena je izjavila da joj je bivši suprug stavio polomljeno staklo pod vrat, zapretio i oteo ćerke.

Drama u Trudbeničkoj ulici

*Drama u Trudbeničkoj ulici foto: GOOGLE STREET VIEW

Takođe, nedavno je u Beogradu otet muškarac star pedeset godina, ali je ceo slučaj ubrzo rešen, a uhapšene su i dve osobe. Naime, njih je policija uhapsila u Beogradu prilikom primopredaje novca, navodi se u saopštenju MUP-a.

(BalkansPress / Espreso.rs)

Scroll to top